Alexandrion preia pachetul majoritar al V.M. Cavaway, companie de distribuție de băuturi din Cipru

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, preia V.M. Cavaway, un distribuitor național de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Cipru. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, iar pentru finalizarea acordului, cele două companii așteaptă aprobarea Consiliului Concurenței din Cipru.

Cu sediul în Larnaca, Cavaway a fost înființată în anul 2004 și are ca principal obiect de activitate comercializarea și distribuția de băuturi alcoolice și non-alcoolice în Cipru. În prezent, Cavaway deservește 2.500 de clienți în toată țara. În 2017, Alexandrion Group și-a deschis propriul birou de operațiuni globale în Cipru, având ca scop implementarea planului strategic de expansiune la nivel mondial.

Prin noul parteneriat cu Cavaway, Alexandrion Group își pune amprenta pe piața locală din Cipru și recunoaște oportunitățile semnificative de afaceri ale insulei.

În numele Alexandrion Group, Dl. Nawaf Salameh, Președinte și Fondator, și Dl. Stelios Savva, CEO al grupului, au declarat că nu puteau găsi un partener mai potrivit în Cipru și urează: “Bun venit!” Cavaway în marea familie Alexandrion.

“Este o mare provocare pentru Cavaway să se afle sub umbrela unuia dintre cele mai mari și prestigioase grupuri producătoare de băuturi” a declarat Dl. Vassos Moiseos, Administrator al Cavaway.

Alexandrion Group este lider în producţia și distribuţia de vinuri și băuturi alcoolice din România și din 2017 singurul producător de single malț din țară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase și au creat unele dintre cele mai puternice branduri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor.

Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de spirtoase cerute pe piaţă, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaţionale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediţie specială dedicată Centenarului, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziţia de lider pe piaţa băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România.

Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.

Începând cu anul 2018, grupul și-a extins activitatea printr-o achiziţie în domeniul producţiei de vin din România, completând astfel oferta noastră cu vinuri liniștite și spumante premiate, reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.