Agrosel a înființat Hektar Seeds, prin separarea liniei de business profesionale

Levente Szell, Director General, coacționar Agrosel
Levente Szell, Director General, coacționar Agrosel

Agrosel, prima stațiune de cercetare privată de semințe din România, înființează Hektar Seeds, companie care se va adresa exclusiv clienților profesioniști din legumicultură, prin brandul premium Hektar.

”După o experiență de 28 de ani în industrie, 18 ani de cercetare și urmând strategia de dezvoltare pe termen lung, am decis înființarea Hektar Seeds SRL, prin desprinderea liniei de business profesionale, axată pe cercetare și sprijin pentru producătorii profesioniști din legumicultură, care va oferi semințe de calitate superioară și va ajuta la creșterea productivității”, declară Levente Szell, Director General, coacționar Agrosel.

În ultimii zece ani, Agrosel a reușit dublarea cifrei de afaceri și omologarea cu succes în Lista oficială a României a peste 100 de varietăți de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii.

Aceste varietăți sunt perfect adaptate condițiilor pedoclimatice, tehnologice și de cultură din țară și din zona balcanică.

Compania Agrosel investește anual peste 500.000 euro în cercetare. Investiția totală însumează câteva milioane de euro.

„Cu brandul Hektar ne propunem ca în următorii patru ani să fim un jucător important în segmentul semințelor de legume profesionale (hibrizi) de genetică românească, unici în România. Suntem deja alternativa autohtonă la standarde europene în România pe segmentul de semințe profesionale de legume. Acești hibrizi autohtoni au aceleași rezistențe la boli ca și hibrizii occidentali, concurând de la egal la egal cu produsele companiilor vestice din punct de vedere al calității.

„Am format o echipă de experți în cercetarea și vânzarea semințelor de legume, care se dedică produselor profesionale și producătorilor profesioniști, pentru că există un potențial uriaș de dezvoltare atât în țară cât și pe piețele externe, mai ales în regiunea balcanică și orientul mijlociu”, declară Levente Szell.

Hektar Seeds este deja operațională din ianuarie 2023.

Compania Agrosel a închis anul 2022 cu o creștere a veniturilor de aproape 8% față de 2021, ajungând la o cifră de afaceri de peste 54 de mil. lei și un profit operațional de aprox. 9 mil. lei.

Pentru Agrosel a fost un an dificil, cauza fiind creșterea costurilor de producție cu două cifre procentuale la toate materiile prime de la semințe, la ambalaje, energie și forță de muncă.

”Suntem o afacere de familie, nu o companie multinațională, și ne asumăm această diferențiere fiindcă ne asigură flexibilitatea atât de importantă în condițiile economice, sociale și politice actuale”, Levente Szell.

Agrosel este o afacere de familie, un antreprenoriat de succes, înființat în anul 1998, fiind unul dintre cei mai importanți producători de semințe dar și amelioratori de plante legumicole din sectorul privat din România. Încă de la început, compania și-a propus să contribuie la redresarea sectorului legumicol din România.

Agrosel este lider de piață al segmentului de semințe home gardening și un jucător activ pe segmentul profesional, deservind cu soiuri traditionale și hibrizi performanți cultivatori din toată țara.

Activitatea stațiunii de cercetare Hektar se desfășoară pe o suprafață de 4ha și este dotată cu cele mai performante echipamente și sisteme specifice acestei industrii.

Principalele segmente care se ameliorează aici sunt: ardei gogoșar, ardei kapia, ardei gras, castraveți cornichon, vinete și tomate.
Compania are peste 100 de angajați, deține cea mai mare și automatizată platformă de prelucrare din industrie și cea mai modernă platformă de cercetare legumicolă din România, ambele situate în Câmpia Turzii.

Articolul precedentPână în 2025, Lidl va implementa un pachet de măsuri care să sprijine o alimentație echilibrată
Articolul următorKaufland deschide al cincilea magazin din Sibiu, în cartierul Hipodrom
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.