91% dintre furnizorii Coca-Cola HBC România sunt locali

Raportul publicat astăzi prezintă demersurile Coca-Cola HBC România, concentrate pe trei piloni majori: protejarea mediului înconjurător, implicarea în comunitate şi sprijinirea tinerilor, printre care, faptul că din martie 2017 energia folosită în procesele de producţie este din surse regenerabile şi curate, 91% la sută dintre furnizorii Coca-Cola HBC România sunt locali sau faptul că în 2016 şi 2017 a fost cel mai dorit angajator din domeniul FMCG, conform Catalyst Solutions.

Acesta este al patrulea raport de sustenabilitate publicat de Coca-Cola HBC România. Potrivit raportului pentru perioada 2016-2017, care documentează progresele realizate în implementarea practicilor sustenabile în toate procesele și operațiunile sale:
 91% dintre furnizorii Coca-Cola HBC România sunt locali, susținând astfel economia României.
 În 2016 și 2017, Coca-Cola HBC România a fost cel mai dorit angajator din domeniul FMCG, conform Catalyst Solutions, și a fost inclusă în Top 10 Cei mai Doriți Angajatori din România.
 Angajații Coca-Cola HBC și-au dedicat peste 720 de ore pentru acțiuni de voluntariat, implicându-se în proiectele comunitare sprijinite de companie, printre care se numără: reamenajarea și ecologizarea Cascadei Bigăr, plantarea a peste 195.000 de copaci, împădurirea a peste 636.000 de metri pătrați de teren și susținerea dezvoltării profesionale și personale a 3.500 de tineri.
 Din martie 2017 energia folosită în procesele de producție este din surse regenerabile și curate.
 În 2017, compania a redus consumul de apă pentru procesele de producție din cele trei fabrici locale cu peste 15% față de anul anterior.
 În 2017, compania a redus cu 7% nivelul emisiilor celor trei fabrici din România, față de 2015.

Coca‑Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca‑Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca‑Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Coca-Cola HBC România a fost declarată cea mai responsabilă companie pe plan local în 2016, 2017 și 2018, conform România CSR Index, realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Pe plan local, Coca-Cola HBC România este liderul pieței de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Coca‑Cola HBC se află între primele trei companii clasate în topurile global și european ale industriei de băuturi în ceea ce privește Dow Jones Sustainability Index și este totodată inclusă în FTSE4 Good Index. În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca‑Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori.

În România, sistemul este format din Coca‑Cola România (filială a The Coca‑Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca‑Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca‑Cola sub licența The Coca‑Cola Company.