66 de unități sanitare au fost dotate cu echipamente în cadrul campaniei „Strigăt de viață”

70

În cadrul evenimentului de inaugurare a noului incubator de transport de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, Dorna și Salvați Copiii România au anunțat dotările din campania Grijă pentru Copii  – „Strigăt de viață”.  Instituția are în grijă anual aproximativ 2.000 de nou-născuți.  În 2018, 237 dintre acești copii s-au născut prematur, iar în primele 6 luni ale anului 2019, numărul prematurilor a fost de 112.

Dorna și Salvați Copiii România au finalizat dotarea a 10 maternități cu echipament necesar copiilor născuți prematur, în cadrul ediției cu numărul 7 a campaniei Grijă pentru Copii – „Strigăt de viață”, susținută, încă din anul 2015, de Simona Halep. Cu echipamentele donate în acest an, numărul instituțiilor de sănătate care au beneficiat de aceste dotări a ajuns la 66 iar valoarea totală a echipamentelor depășește 800.000 de Euro.

Anul acesta, au fost dotate cu aparatură indispensabilă bebelușilor născuți înainte de termen spitale din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Neamț, Suceava și Vaslui.  Fiecare dintre aceste instituții de sănătate își completează astfel secțiile de neonatologie pentru a face mai bine față cazurilor de copii născuți înainte de termen.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna împreună cu Salvați Copiii România în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur.

Spitalele care au fost dotate anul acesta cu aparatură în cadrul campaniei Grijă Pentru Copii – „Strigăt de Viață”, sunt:

●            Spitalul Municipal Câmpulung – 1 Masă radiantă

●            Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie Oradea – 1 Masă de resuscitare

●            Spitalul Județean de Urgență Bistrița – 1 Incubator

●            Spitalul Județean de Urgență Călărași – 1 Masă radiantă

●            Spitalul Moldova Nouă – 1 Incubator transport

●            Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – 1 Incubator transport

●            Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați – 1 Incubator terapie

●            Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț –1 Incubator transport

●            Spitalul Municipal Fălticeni – 1 Incubator de terapie

●            Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huși – 1 Incubator

Lista completă a tuturor echipamentelor donate de-a lungul timpului în cadrul campaniei o puteți găsi aici: https://www.coca-cola.ro/dorna/ro/grija-pentru-copii/maternitati/