Vascar intra pe segmentul ready meals prin investiții importante

Vascar, unul dintre principalii jucători din industria alimentară, intră pe segmentul ready meals cu o investiție de 1 milion de euro în modernizarea fabricii din Vaslui. Inițiativa face parte din planul de diversificare a portofoliului și eficientizare a business-ului, început în urmă cu doi ani și susținut de investiții constante.

Primele produse ready meals lansate de companie sunt farfuriile nutritive de la Moldova în Bucate, dezvoltate în colaborare cu medicul nutriționist Laura Davidescu. Vascar lansează acum gama de ciorbe la pungă Moldova în Bucate, care se adresează atât industriei HoReCa cât și consumatorului final.

Gama de ciorbe la pungă Moldova în Bucate cuprinde șapte sortimente tradiționale, preparate fără conservanți și ambalate în vid, cu un termen de valabilitate de până la 21 de zile. Produsele sunt disponibile în trei variante de gramaj pentru a răspunde atât nevoilor operatorilor HoReCa cât și ale familiilor: 800 g, 1600 g și 3200 g pe pachet. Porțiile de 800 g și 1600 g pot fi încălzite direct în cuptorul cu microunde, datorită ambalajului inovator. În timpul încălzirii, nu există transfer de gust sau miros de la ambalaj către produs, iar ciorba este gata de servire imediat ce ajunge la temperatura optimă.

Gama de ciorbe la pungă Moldova în Bucate este disponibilă în prezent în rețeaua de magazine Metro, pe freshful.ro și în  magazinele tradiționale partenere din regiunea Moldovei.

“Noua linie de producție integrează tehnologii moderne care permit fabricarea produselor ready meals la standarde superioare de calitate și siguranță, cu posibilitatea de scalare rapidă a volumelor. Pentru următoarea perioadă, ne propunem să menținem un ritm constant al investițiilor, astfel încât să răspundem eficient cererii în creștere pentru soluții moderne, sănătoase și convenabile, atât pentru segmentul HoReCa cât și pentru consumatorii finali”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Potrivit unei analize interne recente, piața produselor ready-to-eat în România a înregistrat o creștere de ~15% în valoare și ~6% în volum în ultimele 12 luni. Vascar mizează pe această tendință și pe avantajul rețetelor tradiționale autentice, anticipând un interes ridicat din partea clienților B2B din industria ospitalității, dar și a clienților individuali.

Gama de farfurii nutritive de la Moldova în Bucate cuprinde opt sortimente de produse dezvoltate împreună cu medicul nutriționist Laura Davidescu, fără E-uri, fără gluten și fără lactoză, ambalate în recipiente moderne și sustenabile, ce pot fi încălzite direct în cuptorul cu microunde.

Farfuriile nutritive Moldova în Bucate se găsesc în rețeaua de magazine Carrefour, pe freshful.ro și în magazinele partenere din zona Moldovei.

 

Articolul precedentAsociația Degustătorilor Autorizați: 2025 se anunță un an de referință pentru calitatea vinurilor românești
Articolul următorVerdino Green Foods obține Committed Badge, acordată de EcoVadis, pentru performanțele sale în sustenabilitate
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.