Timbrus Purcari Estate a fost cumpărat de Purcari Wineries Group

Purcari Wineries PCL anunță semnarea contractelor de achiziție a 100% din acțiunile Timbrus Purcari Estate SRL (“Timbrus”).

Printr-un comunicat de presă transmis redacției, compania anunță că prin această nouă adiție, Purcari Wineries își extinde poziția în regiunea viticolă cu indicație geografică protejată Ștefan Vodă, adăugând circa 130 ha de teren agricol, inclusiv 112 ha de
viță de vie de înaltă calitate în satul Purcari. Această achiziție va duce suprafața totală a
podgoriilor gestionate a Grupului la aproape 1.600 ha. Ca parte a tranzacției, compania va
prelua toate celelalte active Timbrus, inclusiv stocurile de produse și echipamentele.

„Prin această achiziție, ne asigurăm aprovizionarea cu struguri de înaltă calitate în satul Purcari, pentru a susține creșterea noastră accelerată pe măsură ce intensificăm vânzările de export. Brandul nostru Purcari a crescut cu ~30% în 2023 și anticipăm o creștere continuă pe viitor, considerând obiectivul nostru de a transforma Purcari într-unul dintre cele mai recunoscute și respectate branduri de vin la nivel global. Vom aplica cele mai înalte standarde de calitate activelor Timbrus, pe măsură ce le integrăm în Grupul nostru,” a declarant Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL.

Finalizarea tranzacției este planificată în termen de până la trei săptămâni de la semnarea
contractului de achiziție al acțiunilor.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan,
Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și
brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.560 hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor premium din România cu o cotă de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.