Taco Bell va intra din toamna pe piata din Romania

Lantul de restaurante cu servire rapida Taco Bell intra din toamna pe piata din Romania si va deschide primul restaurant la Baneasa Shopping City. Alaturi de Pizza Hut si KFC, Taco Bell este subsidiara grupului american Yum! Brands, cu sediul in Louisville, Kentucky.

Introducerea unui al treilea brand pe piata din Romania pare a fi o decizie menita sa ajute la consolidarea prezentei grupului american pe piata locala, unde KFC a ajuns in ultimii ani la un relativ grad de maturizare, ceea ce ar fi presupus cresteri anuale mai lente.

Yum! Brands detine peste 43.500 de restaurante in peste 135 de tari si teritorii si se afla in topul Aon Hewitt al celor mai buni angajatori din America de Nord. Recunoscuti ca fiind printre liderii mondiali pe categoriile produse de pui, pizza si mancare in stil Mexican, Yum! Brands deschide, in medie, peste sase noi restaurante pe zi in intreaga lume, ceea ce il pozitioneaza printre principalii jucatori in dezvoltarea comertului cu amanuntul la nivel global.

Dupa desprinderea de PepsiCo în 1997, Yum! Brands si-a crescut profiturile provenite din afara SUA de la 20% pana la aproximativ 50% in 2016. Cu cele peste 17.000 de restaurant detinute, se pozitoneaza printre liderii de piata in pietele emergente.
Cu trei restaurante deschise la un milion de persoane in primele zece piete emergente, comparativ cu aproximativ 57 de restaurante la milionul de locuitori in S.U.A., americanii de la Yum! Brands sunt unul dintre liderii pietei mondiale in segmentul fast-food.