Smithfield a achiziționat Goodies Meat Production din Ceptura de Jos

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziție a societății Goodies Meat Production, producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Tranzacția se va face prin intermediul companiei de preparate din carne, Elit, situată în județul Alba.

Goodies Meat Production operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, Prahova, și are 320 de angajați. Are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private. Portofoliul de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

Achiziția societății Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa.
Smithfield și Elit au fost impresionate de modul în care echipa Goodies folosește cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa și de standardele ridicate de operare.

“Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre, a declarat Voicu Vușcan, Administrator Elit. Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuție valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri și doresc să le urez bun venit în echipa noastră.”

“Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim și produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu și Adrian Nenița, Directori ai Goodies Meat Production. “Suntem încântați să facem parte dintr-un grup în care inovația, responsabilitatea și excelența operațională stau la baza fiecărui produs.”

Acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenței.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați.

Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

Elit produce și comercializează prin intermediul unor mărci bine poziționate în piață: Elit, Plin de carne, Premia, Promo și Veri.
Cu sediul social în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și o prezență globală.

Smithfield deține un portofoliu de mărci emblematice de înaltă calitate, precum Smithfield, Eckrich și Nathan’s Famous, printre multe altele.