Sezamo la un an pe piața din România: 40% dintre clienți folosesc serviciul Premium

Gabriel Makki, CEO Kifli.hu și Sezamo.
Gabriel Makki, CEO Kifli.hu și Sezamo.

După un an de activitate pe piața din România, Sezamo, supermarketul online, a extins considerabil portofoliul său de produse, oferind un sortiment de peste 14.000 de articole, cu o creștere semnificativă de 5.000 de produse față de momentul lansării. În plus, în fiecare lună, li se alătură ca parteneri aproximativ douăzeci de furnizori noi, ceea ce consolidează diversitatea și disponibilitatea produselor din portofoliu.

De asemenea, numărul clienților Sezamo crește, cu aproximativ 1.000 de clienți noi, în fiecare săptămână. Este demn de menționat faptul că aproape 40% dintre clienții Sezamo folosesc serviciul Premium.

Curierii Sezamo au un rating pozitiv de 99,52%, dar și la nivel de comenzi există un rating pozitiv de 96,42%. La nivelul întregii companii, Sezamo are cel mai mare Net Promoter Score (NPS) din grupul Rohlik, și anume 83.

Gabriel Makki, CEO Kifli.hu și Sezamo, a subliniat angajamentul companiei de a oferi clienților acces la hrană sănătoasă, în special de la producătorii locali, produse ecologice – la prețul produselor de masă din supermarket -, dar și branduri proprii de calitate, la prețuri avantajoase.

„Sezamo a venit pe piața din România cu o misiune clară: să schimbe atât felul în care oamenii fac cumpărături, cât și pe cel în care consumă alimente. Pe lângă timp liber câștigat și bani economisiți, clienții noștri mănâncă mai bine, au acces la produse de calitate superioară de la producători de top și au siguranța că datorită flotei noastre exclusiv electrice, își aduc contribuția la reducerea amprentei de carbon.” a declarat Gabriel Makki, CEO Kifli.hu și Sezamo.

În România, Sezamo a adus șapte branduri proprii: produse lactate Miil, mezeluri Dacello, carne super premium marca Sutcha, produse tip băcănie Kitchin, hârtie Moddia, cafea Ubomi, dar și semințe și băuturi bazate pe plante Yutto.

Sezamo este un real one-stop-shop de produse proaspete. O comandă la supermarketul online înlocuiește până la opt drumuri în magazinele fizice. În plus, o singură mașină duce până la 11 comenzi, ceea ce înseamnă zece mașini mai puțin în trafic. Treizeci la sută din produsele vândute de Sezamo sunt Bio.

„Suntem aici pentru a rămâne și singurul nostru competitor suntem tot noi, prin creșterea continuă a nivelului de servicii și calitate” – Gabriel Makki, CEO Sezamo.

 

Lansări pe piața din România

Sezamo a lansat, în primul an de activitate, mai multe acțiuni de susținere a clienților săi, atât prin reduceri și plafonări de prețuri, dar și prin servicii menite să îi ajute să economisească timp și bani.

În februarie 2023, sortimentația plant-based s-a dublat, în ofertă există 400 de produse înlocuitoare de lactate și carne, ready-to-eat, dar și cu specific vegan.

În mai 2023 a fost lansat Sezamini, clubul dedicat familiilor cu copii până la 12 ani sau celor care așteaptă un copil, prin care se oferă livrare gratuită de duminică până joi, reduceri periodice de 15-40% pentru 200 de produse, dar și recompense sub formă credite în cont pentru fiecare achiziție care depășește 300 de lei.

În iulie 2023, a fost introdusă plata cu cardul de masă. Tot atunci, Sezamo a devinit primul supermarket online din țară care introducea în ofertă produse tip farmacie: peste 2.000 de produse precum medicamente, care se eliberează fără rețetă, dermatocosmetice, produse pentru mamă și copil, vitamine și suplimente alimentare.

În luna iulie a fost lansat Sezamo Premium, care oferă membrilor livrare gratuită întotdeauna, inclusiv în intervalul de livrare de 15 minute și reduceri de până la 20% pentru membri. În prezent, 40% dintre clienții Sezamo folosesc serviciul Premium.

În august 2023, Sezamo a lansat categoria Nutriție Specială, cu peste 1.000 de produse în șapte subcategorii: fără zahăr, fără gluten, fără lactoză, Keto, Dukan, superalimente și alimente proteice.

Sezamo sărbătorește cu premii în valoare de 45.000 de lei și produse reduse la 1 leu

Sezamo și își răsplătește clienții pentru fidelitate printr-un concurs cu premii, în urma căruia participanții pot câștiga un an de cumpărături gratuite, în valoare de 30.000 de lei sau alte trei premii, fiecare în valoare de câte 5000 de lei.

Pentru a se înscrie la concurs, clienții trebuie să cumpere de minimum nouă ori de la Sezamo, până la data de 21 decembrie 2023. Intermediar au loc 3 tombole, o dată la fiecare trei săptămâni. Pentru a participa, clienții trebuie să achiziționeze cumpărăturile de la Sezamo cel puțin o dată pe săptămână.

Câștigătorul marelui premiu, cumpărături la Sezamo timp de un an, în valoare de 30.000 de lei, va fi anunțat pe 22 decembrie 2023. Regulamentul este disponibil aici.

Campania aniversară le oferă clienților posibilitatea de a testa unele dintre cele mai bune produse din ofertă prin comercializarea acestora, în perioada aniversară, la 1 leu per bucată, precum mici de la Carmangeria Ozana, apă plată Borsec sau chiar ciabatta, dar și reduceri de până la 70%. În plus, clienții pot câștiga și premii oferite de către furnizorii supermarketului cu ocazia aniversării, astfel încât fiecare zi vor avea o sărbătoare a gusturilor.