Schimbări în structura de management a companiei Carrefour România

Carrefour România anunță o serie de numiri strategice în Comitetul Executiv al companiei, menite să optimizeze operațiunile în toate sectoarele de activitate. Începând cu 3 iunie, Jagoda Zientara, anterior Chief Operating Officer (COO), este numită Director Comercial și Aprovizionare. Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internațional, se întoarce în Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket. Roxana Cernica preia responsabilitatea formatelor mici din funcția de Director, după o experiență de 20 de ani în cadrul companiei.

Comitetul Executiv Carrefour România are următoarea structură:
● CEO: Gilles Ballot
● CFO: Régis Moratin
● CMO, E-commerce, Financial Services, PR: Narcis Horhoianu
● HR, CSR, Public Affairs, Property: Alina Gamauf
● Merchandise, Supply Chain, Logistics: Jagoda Gwardys-Zientara
● Small Formats Director & Expansion (Market, Express, Supeco): Roxana Cernica
● Hiper Director & Expansion (Hiper): Cătălin Samara

Jagoda Gwardys-Zientara devine Director Comercial și Aprovizionare

Jagoda Gwardys-Zientara, fost Chief Operating Officer (COO), preia rolul de Director Comercial și Aprovizionare, supervizând activitățile de achiziții, supply chain și logistică. Jagoda preia rolul de la Vincent Arnault, care își continuă cariera în Grupul Carrefour, în echipa din Franța. Odată cu această schimbare, funcția de COO se va dizolva, iar atribuțiile vor fi redistribuite între membrii boardului, în funcție de formatele specifice.

„Sunt încântată să preiau un nou rol în companie, cu responsabilități esențiale în asigurarea unei experiențe de cumpărături cât mai plăcută pentru clienții noștri. Am încredere că, prin parteneriate locale și inovație, vom reuși să punem pe rafturile rețelei multiformat Carrefour produse proaspete, în timp ce optimizăm procesele și aducem valoare adăugată în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare”, a declarat Jagoda Gwardys-Zientara.

Cătălin Samara revine în Carrefour și este noul Director Business Unit Hipermarket

Cătălin Samara a acumulat o experiență vastă în cadrul Carrefour începând cu anul 2000, având multiple roluri-cheie în departamente precum Hipermarket, Marketing, Digital, E-commerce, IT, Servicii Clienți și strategie Omnicanal, Business Unit Bringo, culminând cu rolul de Chief Operating Officer (COO). De altfel, din 2011 a devenit Membru în Comitetul Executiv Carrefour. Cătălin a avut o contribuție esențială la dezvoltarea conceptului de business și a platformei de e-grocery Bringo, iar în 2022 a dat curs unei noi provocări în cadrul Grupului Carrefour în calitate de Director Internațional Bringo, ca apoi să preia funcția de CEO Bringo România.

El se întoarce în echipa Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket, coordonând totodată echipa de Expansiune a acestui format și fiind responsabil de continuarea procesului de integrare Cora.

„Revenirea în echipa Carrefour reprezintă pentru mine o oportunitate semnificativă atât profesională, cât și personală. Mă alătur vechilor și noilor colegi, având șansa de a contribui la dezvoltarea și extinderea acestui format emblematic. Sunt convins că, printr-o strategie bine definită și o echipă motivată, vom reuși să oferim clienților noștri cele mai bune produse și servicii, sprijinind astfel creșterea continuă și expansiunea acestui format complet Carrefour”, a declarat Cătălin Samara.

Roxana Cernica este numită Director Business Unit Market, Express și Supeco și aderă la structura de management Carrefour

Roxana Cernica s-a alăturat echipei Carrefour România în 2004, iar începând cu luna iunie preia conducerea formatelor de mici dimensiuni, precum Carrefour Market, Carrefour Express și rețeaua de discount Supeco, fiind responsabilă și de aria de Expansiune a acestora. Anterior, Roxana a avut rolul de Director Dezvoltare Comercială.

„Preluarea conducerii formatelor mici reprezintă o provocare și, totodată, o responsabilitate pe care o primesc cu entuziasm. Din 2004, am avut privilegiul de a crește alături de Carrefour și de a înțelege în profunzime dinamica comercială și piața de retail din România. În noul meu rol, îmi propun să extind prezența noastră în comunitățile urbane, asigurându-ne că rămânem aproape de clienții noștri, în cartierele rezidențiale sau la locurile lor de muncă. Sunt convinsă că, prin eforturi comune și printr-o viziune clară, vom reuși să consolidăm încrederea pe care clienții o au în noi”, a declarat Roxana Cernica.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru peste 17.000 de angajați.

În 2022, Carrefour România a fost un important contributor la susținerea economiei, cu peste 681 milioane de lei în taxe aduse la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporție de peste 93% din România, iar acum retailerul continuă să își extindă în permanență rețeaua de producători locali și ultra-locali, care însumează peste 1300 de parteneriate, pentru furnizarea de produse proaspete.

Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

 

Articolul precedentAdrian Valentin Pascu este noul Director General Danone Europa Centrală și de Est
Articolul următorAuchan a câștigat premiul Best Grocery Experience oferit de Tazz
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.