Şapte Spice lansează o gamă de făinuri profesionale pentru pizza

Şapte Spice lansează o gamă specială de făină, dedicată producătorilor de pizza, sub brandul Castelana. Făinurile Castelana acoperă toate tipurile de tehnologii, timpi de dospire și niveluri de hidratare. Inspirația atât pentru produs, cât și pentru design vine din Italia, unde fiecare culoare exprimă o anumită putere a făinurilor și un anumit timp de maturare. Astfel, există Castelana Rossa, o făină puternică pentru maturare lungă, Blu, făină pentru timpi medii de maturare și Verde, făină pentru procese tehnologice cu timpi scurți de maturare.

Şapte Spice a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 264,7 milioane de lei, iar pentru 2021 estimează o creștere până la 300 milioane lei. Dintre produsele deja disponibile, făina 650 continuă să fie cea mai populară.

Castelana vine în completarea portofoliului prin care Şapte Spice s-a remarcat, și anume: făinuri speciale premium reunite în gama Coroana. Totodată, portofoliul cuprinde și gama de făinuri negre, integrale și grahamuri, dintre care cea mai cunoscută este făina Grâu Întreg, făină cu adevărat integrală.

„Pizza este, fără îndoială, cel mai popular și iubit produs alimentar în sectorul HoReCa și nu numai. Însă, ce am remarcat noi este că, până în momentul de față, nu exista în România o gamă de făinuri profesionale dedicate. Producătorii locali, în marea lor majoritate, erau nevoiți să utilizeze făinuri de import. Odată cu introducerea pe piață a gamei Castelana le garantăm că vor obține rezultatele dorite cu un produs 100% local. Pentru a reuși acest lucru colaborăm direct cu fermierii din România și, în special cu cei care pun accent pe tehnologie , deoarece făinurile noastre au nevoie de grâu cu anumiți parametri pentru a obține calitatea dorită”, a declarat Dana Iorga, Director General Executiv, Şapte Spice.

Şapte Spice are patru mori în România: la Iaşi, Braşov, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea. Compania estimează vânzări de 2.000 de tone de produse din gama Castelana. Piața dedicată făinurilor de pizza este estimată la peste 20 milioane lei, anual.

În prezent, făinurile Castelana se găsesc în rețelele Selgros, Carrefour, Cora, dar și online prin Bringo.