Salonul gastronomic Revino Gourmet Show, București, 21-23 octombrie 2023

Salonul gastronomic Revino Gourmet Show se va desfășura timp de trei zile la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei, în București, în perioada 21-23 octombrie 2023.

Revino Gourmet Show este un eveniment dedicat celor care apreciază gastronomia și caută excelența în serviciile oferite de producători. Expozanții vor prezenta specialități premium pentru publicul larg și specializat, produse locale și internaționale.

Brânzeturi, specialități din carne, vinuri și bere artizanală, precum și alte delicatese vor putea fi degustate în cele trei zile ale evenimentului.

Sâmbătă și duminică, iubitorii de gastronomie și profesioniștii vor avea posibilitatea să deguste produse locale și nu numai. Ziua de luni este dedicată exclusiv segmentului Horeca.

Brânzeturi precum celebrele specialități franțuzești, italienești sau elvețiene, gustoase și fine sunt acum produse și în România. Artizani din toată țara au învățat secretele gastronomiei din Europa de Vest și se mândresc acum cu sortimente făcute pe meleagurile autohtone.

Vom afla cine produce cu succes brânză maturată de tip brie, camembert, parmezan sau cu mucegaiuri nobile, dar și multe alte sortimente.

,,Diversitatea producătorilor de brânzeturi maturate din ultimii ani este una vizibilă, iar la salonul gastronomic Revino Gourmet Show din acest weekend vor fi la degustare sortimente noi de la producatori locali de o calitate excelentă, ideale pentru a fi asociate cu o multitudine de vinuri premium de la crame locale și nu numai. Nu vor lipsi nici specialitățile de carne, delicatese tartinabile dulci sau sărate, berea craft și cafeaua de specialitate.’’ Alina Iancu, fondator Revino și CrameRomânia.ro.

Sunteți invitați să le gustați într-un cadru elegant și profesionist și să aflați de la artizanii români cum s-au specializat pe brânzeturi fine, dar și unde pot fi găsite.

La salonul gastronomic Revino Gourmet Show își dau întâlnire în această ediție și alte zeci de producători români de:

1. Vinuri excelente, românești, făcute în cramele locale, pe care le puteți degusta alături de brânzeturi. Iar specialiștii noștri vă pot sfătui și cum să combinați platourile fine cu băutura potrivită;
2. Specialități din carne, și ele excelente pentru un platou copios;
3. Delicatese tartinabile dulci sau sărate;
4. Bere, cafea și spirtoase artizanale.

În cadrul masterclass-ului de sâmbătă, 21 octombrie, veți avea ocazia să degustați 6 vinuri locale de colecție din recolta anului 2013, în asociere cu brânzeturi maturate românești.

Masterclass cu șase vinuri românești de colecție din recolta 2013

Spumant JOHANNA Crama Bauer, 2013 (Magnum)
Feteasca Regala, Genius Loci, Crama Știrbey, 2013
Negru de Drăgășani, Viile Metamorfosis, 2013
Negru de Drăgășani Rezerva, Crama Știrbey, 2013
Cabernet Franc, Stone Wine, Crama Balla Geza, 2013
Domaine Ceptura Rouge, Crama Davino, 2013

Masterclass-ul este prezentat de Alina Iancu, fondator Revino și CrameRomânia.ro și Horia Hasnas, specialist în vinuri. Horia Hasnas face parte din echipa care a câștigat săptămâna trecută concursul internațional din Franța – Championnat du Monde de degustation 2023.

Proiectele Revino Gourmet și CrameRomania.ro au ca scop promovarea producătorilor români.