Profi și-a propus să preia lanțul de magazine locale Pram Maya

Profi Rom Food SRL și-a propus să preia lanțul de magazine prahovene, Pram Maya. Consiliul Concurenței analizează în prezent tranzacția prin care Profi va prelua cele 18 magazine deținute de Pram Maya SRL, însă valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Deținut de familia Popescu – Răzvan și Andrei Ciprian, lanțul de supermarketuri Maya, este prezent în: Plopeni, Păulești, Urlați, Boldești Scăieni, Slănic, Câmpina, Ploiești, Florești, Telega, Brazi, Moreni, Ariceștii Rahtivani, Târgoviște, Valea Doftanei, Surani, Mănești și Strejnic.

Compania cu sediul în Pauleștii Noi, județul Prahova, are aprox. 271 de angajați și a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 74,3 mil. lei și un profit de 550.936 lei.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune va fi supusă controlului Consiliului Concurenţei, deoarece atât Pram Maya SRL, cât și Profi Rom Food SRL își desfășoară activitatea în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare.

Autoritatea de concurență va evalua operațiunea din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.