Pelteaua de gutui a Eugeniei Mac din Constanta este primul produs Lidl creat dupa reteta autentica a unei romance si va putea ajunge de astazi pe mesele tuturor ca parte a gamei Camara noastra. In plus, castigatoarea a primit si premiul de 10.000 de euro.
Reteta care apartine doamnei Eugenia Mac, din Constanta, are in compozitie gutui: pentru fiecare 100 g de peltea este nevoie de 210 g de gutui. Produsul este disponibil in borcane de 380 g (8.99 lei/borcan) si, la fel ca toate produsele din gama Camara noastra, este produsa in Romania dupa retete autentice. Aceasta va putea fi gasita in cadrul Saptamanii romanesti, intre 30 octombrie – 5 noiembrie, in toate magazinele Lidl din tara.
Pelteaua de gutui a Eugeniei a fost aleasa de catre Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits, dintre cele 13 preparate finaliste ale concursului Cautatorii de camari, toate gatite dupa retete autentice de familie. Pe ultima suta de metri s-au intrecut preparate precum dulceata de dovleac cu rabarbar a Cameliei Rosu din Alba Iulia, zacusca de ciuperci pregatita de Dana Fleaca din Sibiu sau salata de ardei copti a lui Costin Constantin din Iasi. In urma jurizarii, doamna Eugenia Mac a castigat marele premiu de 10.000 de euro si sansa ca toti romanii sa guste din delicioasa peltea de gutui, pe care clientii Lidl o pot gasi de astazi in magazine.
„Dintre toate comorile ascunse in camarile romanilor pe care i-am vizitat, pelteaua de gutui mi s-a parut cea mai interesanta. Pe langa faptul ca are un gust deosebit, usor dulce-amarui, extrem de parfumat, pelteaua de gutui este extrem de versatila. O puteti folosi atat la deserturi, cat si pentru a da o savoare aparte preparatelor din carne rosie sau vanat”, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Pelteaua de gutui a Eugeniei debuteaza la Lidl in Saptamana romaneasca, care are loc intre 30 octombrie – 5 noiembrie. In aceasta saptamana, clientii Lidl se pot bucura si de celelalte produse autentic romanesti din gama Camara noastra, printre care compotul de caise (4.99 lei/borcan), rulada coapta de Ceptura (2.99 lei/100g), gogonele murate (2.49 lei/borcan) sau branza de burduf (13.99 lei/bucata).