Produsul castigator al campaniei “Cautatorii de camari” lansat in magazinele Lidl

Pelteaua de gutui a Eugeniei Mac din Constanta este primul produs Lidl creat dupa reteta autentica a unei romance si va putea ajunge de astazi pe mesele tuturor ca parte a gamei Camara noastra. In plus, castigatoarea a primit si premiul de 10.000 de euro.

Reteta care apartine doamnei Eugenia Mac, din Constanta, are in compozitie gutui: pentru fiecare 100 g de peltea este nevoie de 210 g de gutui. Produsul este disponibil in borcane de 380 g (8.99 lei/borcan) si, la fel ca toate produsele din gama Camara noastra, este produsa in Romania dupa retete autentice. Aceasta va putea fi gasita in cadrul Saptamanii romanesti, intre 30 octombrie – 5 noiembrie, in toate magazinele Lidl din tara.

Pelteaua de gutui a Eugeniei a fost aleasa de catre Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits, dintre cele 13 preparate finaliste ale concursului Cautatorii de camari, toate gatite dupa retete autentice de familie. Pe ultima suta de metri s-au intrecut preparate precum dulceata de dovleac cu rabarbar a Cameliei Rosu din Alba Iulia, zacusca de ciuperci pregatita de Dana Fleaca din Sibiu sau salata de ardei copti a lui Costin Constantin din Iasi. In urma jurizarii, doamna Eugenia Mac a castigat marele premiu de 10.000 de euro si sansa ca toti romanii sa guste din delicioasa peltea de gutui, pe care clientii Lidl o pot gasi de astazi in magazine.

„Dintre toate comorile ascunse in camarile romanilor pe care i-am vizitat, pelteaua de gutui mi s-a parut cea mai interesanta. Pe langa faptul ca are un gust deosebit, usor dulce-amarui, extrem de parfumat, pelteaua de gutui este extrem de versatila. O puteti folosi atat la deserturi, cat si pentru a da o savoare aparte preparatelor din carne rosie sau vanat”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

Pelteaua de gutui a Eugeniei debuteaza la Lidl in Saptamana romaneasca, care are loc intre 30 octombrie – 5 noiembrie. In aceasta saptamana, clientii Lidl se pot bucura si de celelalte produse autentic romanesti din gama Camara noastra, printre care compotul de caise (4.99 lei/borcan), rulada coapta de Ceptura (2.99 lei/100g), gogonele murate (2.49 lei/borcan) sau branza de burduf (13.99 lei/bucata).

 

 

Articolul precedent”Porc crescut romaneste”− sustine consumul de carne de provenienta locala
Articolul următorRomania pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste gradul de digitalizare
Daniela Oancea
Redactor-șef al Modern Buyer din iulie 2017. Absolventă a Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Daniela are o experiență de peste 20 de ani în presă. A început să lucreze ca reporter și apoi ca redactor de știri externe la cele mai importante cotidiene naționale: Tineretul Liber, România Liberă și Evenimentul Zilei. Și-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax și apoi ca Redactor-șef la diferite publicații Business to Business, precum și ca expert media, în trei proiecte europene: PHARE/SAPARD. Danielei îi puteți scrie pe adresa daniela.oancea@modernbuyer.ro