Producătorul de bere Scorilo se alătură Asociației Berarii României

Scorilo, berarul din Poiana Mărului, a devenit membru al Asociației Berarii României și se alătură, astfel, celorlalți producători importanți din România care furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în țara noastră: Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries, Martens și Clinica de Bere. Din Asociație mai fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime, este vorba despre Soufflet Malt Romania și Asociația Producătorilor de Hamei din România.

Scorilo produce beri artizanale, tip Lager (Blondă), IPA (arămie) și Weizen („wheat”), realizate după rețete dezvoltate în parteneriat cu maeștrii berari din Austria. Materia primă este importată din Austria, Slovenia și Germania, iar capacitatea de producție a instalațiilor fabricii de la Poiana Mărului este de 300.000 de litri de bere anual, cu posibilitatea de a crește producția până la o capacitate maximă de 900.000 de litri pe an.

“Ne bucurăm că familia berarilor se extinde prin alăturarea Scorilo, un jucător intrat pe piață în martie 2020, dar cu ambiții mari de dezvoltare. Asociația reprezintă interesele comune ale industriei de bere în fața autorităților și a societății. […] Cum segmentul berilor craft este într-o continuă efervescență, sunt binevenite și alte microberării în cadrul asociației Berarii României pentru a dezvolta împreună o cultură autentică a berii în țara noastră”, declară Julia Leferman, Director general al Asociației Berarii României.

Valoarea inițială a investiției s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, iar în anul 2021, primul an complet din punct de vedere financiar de când s-a lansat, Scorilo a înregistrat o cifră de afaceri de peste 681 de mii de lei.

“Pentru 2022 ne dorim dublarea cifrei de afaceri prin extinderea zonelor în care vindem berea artizanală Scorilo. Ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de distribuție, pe consolidarea colaborărilor pe care le avem cu partenerii din zona cash and carry și inițierea unor parteneriate noi, dar și pe o listare mult mai puternică în zona Horeca”, spune Mihai Schelean – Șomfelean, coproprietar și berar la Fabrica de bere artizanală Scorilo.