Primark Iulius Town Timișoara se va deschide în 2024

Primark, retailerul de modă internațional, ava deschide un al treilea magazin în România, situat în Iulius Town, Timișoara. Magazinul va fi prima unitate Primark din vestul țării și urmează să fie inaugurat în a doua jumătate a anului 2024. Distribuit pe aproximativ 3.000 de metri pătrați de spațiu de vânzare, noul magazin va oferi experiența de cumpărături pentru care Primark este cunoscut și apreciat.

Clienții vor avea parte de cele mai recente tendințe în materie de modă, precum și produse esențiale de zi cu zi în materie de îmbrăcăminte, frumusețe, stil de viață și articole pentru casă.

Magazinul va comercializa și produse sub marca Primark Cares. Primark se angajează să ofere îmbrăcăminte durabilă, la prețuri accesibile pentru toată lumea.

În prezent, 50% din hainele Primark sunt realizate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse sustenabile, iar retailerul s-a angajat să atingă pragul de 100% până în 2030.

Recrutarea pentru noul magazin a început, iar oportunitățile de angajare pentru pozițiile manageriale pot fi găsite pe site-ul Primark Careers. Oferta va fi completată la începutul anului viitor când vor fi disponibile și alte posturi din zona de visual merchandiser, resurse umane și asistenți de retail. Cei care se alătură echipei Primark au oportunitatea de a construi o carieră solidă în retail. Primark oferă ample programe de formare interne, precum și oportunități de învățare și dezvoltare la toate nivelurile.

„Intrarea Primark pe piața românească la sfârșitul anului trecut a reprezentat un moment de referință pentru piața locală de specialitate. Ne bucurăm să aducem în Iulius Town Timișoara primul magazin Primark din afara Bucureștiului, un brand care este cu siguranță foarte așteptat de clienții din Timișoara, din regiune și chiar din străinătate. Continuăm să aducem în rețeaua noastră proiecte inovatoare și așteptate cu nerăbdare, în care românii se regăsesc. Ne actualizăm constant mixul de chiriași pentru a răspunde așteptărilor mereu provocatoare ale publicului”, a spus Oana Diaconescu, Director Leasing IULIUS.

„Ne bucurăm să anunțăm următorul nostru magazin din România, care se va deschide în Iulius Town Timișoara, în a doua jumătate a anului 2024. Suntem încântați să aducem brandul Primark clienților din regiune și așteptăm cu nerăbdare să completăm echipa Primark cu oameni pasionați de modă și retail. Magazinul va deveni a treia noastră locație din România și reprezintă o altă etapă importantă în expansiunea noastră pe această piață, precum și în regiunea mai largă a Europei Centrale și de Est (ECE).” a spus Maciej Podwojski, Director ECE, Primark.

Anunțul vine după intrarea Primark pe piața românească în decembrie 2022, odată cu deschiderea primei unități comerciale în ParkLake Shopping Centre, București. Doar șase luni mai târziu, retailerul a deschis un al doilea magazin în oraș, în Centrul Comercial AFI Cotroceni, în iunie 2023.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 16 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de bază de calitate superioară la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare, Primark deține peste 400 de magazine la nivel global și continua să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de a ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe noua piață din Ungaria.

Iulius Town Timisoara reprezintă al doilea proiect mixt de regenerare urbană dezvoltat de către compania IULIUS, după Palas Iaşi. Inaugurat în 2019, în urma unei investiții de 442 de milioane de euro a IULIUS și Atterbury Europe, proiectul a dat o nouă viață Timișoarei, atragând unele dintre cele mai mari companii internaționale în hub-ul de afaceri.