Penny, Coca-Cola HBC și GreenPoint Management lansează campania Ecobonus în București

Coca-Cola HBC România, Penny România și GreenPoint Management lansează campania Ecobonus care încurajează consumatorii să colecteze separat și să aducă PET-urile folosite la aparatele automate de colectare (RVM) instalate în toate cele 18 magazine Penny din București.

Campania debutează pe 1 februarie și se desfășoară pe parcursul a trei luni până pe data de 25 aprilie în toate magazinele Penny din București. Lista cu magazinele participante precum și condițiile de participare pot fi consultate în regulamentul campaniei disponibil pe site-ul Penny.

Efortul lor va fi răsplătit prin Ecobonusuri în valoare de 150 și 10 lei, iar contravaloarea tuturor ambalajelor Dorna colectate în magazine (1 sticlă Dorna = 50 de bani) va fi redirecționată de cei 3 parteneri Fundației Comunitare București pentru implementarea unui proiect de mediu în București.

“ Cu fiecare PET colectat, reducem deșeurile de ambalaje și le transformăm în resurse care, prin reciclare, dau viață unor noi ambalaje, având o amprentă de carbon mult redusă, precum sunt ambalajele apei noastre minerale Dorna. Credem în puterea lui împreună și vă invităm să faceți parte din schimbare, alături de noi”, a declarat Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC România.

“Am instalat aparate RVM care pot citi codurile EAN de pe rPET-urile Dorna în fiecare din cele 18 magazine din București și ne propunem să extindem această noutate la nivel național. Fiecare PET reciclat contează și înseamnă grijă față de noi, față de natură și față de comunitate. Asta e ceea ce ne-am dorit să ajungă la oameni prin campania Ecobonus – fiecare dintre noi poate contribui activ la binele comun”, a declarat Claudia Ivan, Sustainability Manager, Penny Romania.

În plus, Coca-Cola HBC România, Penny România și GreenPoint Management transformă ambalajele Dorna colectate în toate cele 18 magazine din București în Ecobonus pentru o cauză de mediu a Fundației Comunitare București, anume OPEN, un proiect dezvoltat de Climatosfera. Proiectul își propune să redea comunității o suprafață verde de 2.400 metri pătrați din campusul studențesc Tei, cu mai multe funcționalități: Zona Parcului Urban – deschis tuturor oamenilor din cartier pentru activități recreative, având și un mic spațiu de joacă, și Zona Grădinii Urbane – spațiu educațional de agricultură urbană, unde oamenii învață cum să planteze culturi adecvate mediului urban, cum să reducă amprenta de carbon și cum să contribuie la economia circulară.

“Încurajarea întreprinderilor și a consumatorilor să reducă, să reutilizeze și să recicleze deșeurile devine o misiune obligatorie în orice tip de activitate. Acum accentul se pune pe adoptarea unei economii pe model circular, în care deșeurile unui ciclu economic devin resursele unui alt flux economic“, a declarat Dan Ceaușescu, Director Executiv GreenPoint Management. “

Inițiativa a debutat în 2020, prin proiectul pilot Ecobon, iar în acest an își propune să determine și mai mulți oameni să deprindă comportamente responsabile care le pot aduce recompense: la minim 10 PET-uri colectate, aparatele automate eliberează un tichet cu un cod unic prin intermediul căruia participanții sunt înscriși automat în tombolele săptămânale, la care pot câștiga unul dintre cele 216 vouchere de cumpărături la Penny în valoare de 150 de lei fiecare. Pentru că fiecare alegere de consum responsabil merită răsplătită, la colectarea a 20 de sticle Dorna din 100% PET reciclat, consumatorii câștigă pe loc un voucher în valoare de 10 lei.

Articolul precedentFabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno – Britanice
Articolul următorPALD Biofarm a lansat Frootya, o gamă de sucuri naturale pe bază de cătină Bio
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.