O firma clujeana dezvolta un portal care sa ajute companiile sa isi lichideze stocurile

Compania clujeana Life Is Hard S.A., dezvoltator de solutii software pentru gestionarea afacerilor, lucreaza la dezvoltarea unei platforme de licitatii online care va ajuta companiile sa isi reduca pierderile si sa isi lichideze rapid capetele de stoc sau stocurile foarte perisabile, prin vanzare sau donatii. Portalul 24Auction.ro va avea o adresabilitate B2B, va fi dezvoltat in decurs de 18 luni si beneficiaza de finantare Europeana prin Programul Operational de Competitivitate.

Toate operatiunile se vor desfasura exclusiv online, iar portalul va oferi utilizatorilor mai multe mecanisme de licitatie cum ar fi modelul olandez, ungar, francez (Mise en Vente), blind auction etc. De asemenea, platforma va permite si donarea de produse, ca varianta de lichidare a stocurilor detinute de companii.

„24Auction.ro va aduce companiilor un beneficiu important: va pune impreuna cererea cu oferta, intr-un singur loc, pe verticale ale sectoarelor din economie. Cei interesati de «chilipiruri» vor sti unde sa le caute, iar cei care vor sa isi minimizeze pierderile vor avea o unealta prin care sa vanda marfa din stoc”, mentioneaza Erik Barna, CEO-ul companiei Life Is Hard S.A.

In Romania si nu numai, foarte multe companii pierd sume importante de bani pentru ca de multe ori se gasesc in situatia in care nu pot sa-si valorifice rapid stocurile − mai ales cele perisabile − iar marfa ajunge in final sa fie distrusa.

De cele mai multe ori, firmele sunt dispuse sa-si lichideze aceste stocuri chiar si la preturi care sa le permita o recuperare cel putin partiala a pierderilor, insa nu au la dispozitie o solutie de conectare rapida cu clientii interesati sa faca astfel de achizitii.

Compania LIFE IS HARD S.A. are sediul central la Cluj-Napoca si face parte din Grupul APS, controlat de antreprenorul Catalin Chis.