Muzeul Camarilor Romanesti – primul muzeu culinar de tip pop-up

Muzeul Camarilor Romanesti, initiativa Lidl Romania, va fi deschis publicului din Bucuresti in perioada 8-10 septembrie, in incinta Muzeului National Cotroceni. Muzeul Camarilor Romanesti va integra doua zone principale: una de muzeu si una de degustare.
Zona de muzeu va include spatii dedicate fiecarei regiuni din Romania, celebreaza varietatea gusturilor autohtone si prezinta publicului provenienta si evolutia acelor preparate autentice, indragite de generatii de gurmanzi.

Povestea sortimentelor de branzeturi, mezeluri, a retetelor originale de zacusca si muraturi, a aluaturilor si multe altele – vor fi arhivate si ilustrate in muzeu. Decorul va impresiona printr-o serie de exponate tematice supradimensionate, precum si prin reproduceri ce vor prezenta modul in care s-a schimbat, in timp, aranjarea preparatelor in farfurie: plating – de la rustic la gourmet.

Oaspetii vor avea parte de surprize și provocari in Galeria de Arome si tot aici vor putea descoperi raftul special cu produse Camara Noastra. Turul muzeului se va incheia cu zona de restaurant și degustare, unde invitatii vor (re)descoperi bucatele Camara Noastra, intr-un meniu special creat de Lidl.

In martie 2017, Cautatorii de Camari – Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits -porneau la drum cu misiunea declarata de a gasi in camarile romanilor preparate originale, cu gust unic, bunatati cu care ei se mandresc si pe care nimeni nu le mai gateste la fel ca ei.

Echipa Lidl a ajuns, astfel, in toate zonele Romaniei, acolo unde a interactionat cu aromele autentice romanesti. Aceasta incursiune in gastronomia autohtona traditionala a inspirat crearea Muzeului Camarilor Romanesti – primul muzeu culinar de tip pop-up care prezinta istoria preparatelor regionale din tara, invitandu-i pe cei care ii vor trece pragul sa guste preparatele expuse.

„Initial am pornit la drum impreuna cu Cautatorii de Camari cu gandul sa identificam acel preparat traditional romanesc, cu o reteta unica și gustoasa, care merita sa ajunga pe mesele tuturor romanilor prin intermediul gamei Camara Noastra, de la Lidl. Dar in periplul nostru am gasit atat de multe povesti frumoase, o atat de mare diversitate de gusturi si de combinatii, incat ne-am gandit sa le adunam pe toate in Muzeul Camarilor Romanesti. Acesta aduce in prim-plan istoria preparatelor iconice romanesti, intr-un mod surprinzator: un muzeu culinar de tip pop-up. Și calatoria nu se termina aici”, a declarat Cristina Hanganu, Director de comunicare si CSR, Lidl Romania.

Cei care isi doresc sa descopere Muzeul Camarilor Romanești din Bucuresti sunt invitati sa se inscrie gratuit pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, pana pe 9 septembrie, pentru a primi o invitatie dubla.

Vizitele vor fi organizate in cadrul unor tururi speciale, cu o durata de doua ore, ce vor include grupuri de cate 26 de persoane. Pe parcursul turului, participantii vor fi insotiti la fiecare pas de ghizi care le vor prezenta in detaliu zonele muzeului și povestile preparatelor expuse. Muzeul Camarilor Romanești va ajunge ulterior in alte trei orase din tara: Timisoara (intre 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (intre 27-29 octombrie, in incinta Muzeului Brukenthal) si Cluj-Napoca (intre 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor).