Micii producători îşi expun produsele tradiţionale în sucursalele Patria Bank

Patria Bank și Asociaţia Creştem România Împreună anunţă continuarea parteneriatului strategic început anul trecut, prin intermediul căruia îşi propun să sprijine dezvoltarea micilor producători locali şi să promoveze valorile şi tradiţiile comunităţilor rurale.

Patria Bank expune, pentru început, într-o serie de unităţi din 5 oraşe ale ţării, rafturi cu produse realizate de antreprenorii din comunitatea www.malltaranesc.ro, proiect iniţiat de asociaţia Creştem România Împreună şi susţinut de Patria Bank.

Clienţii băncii şi toţi cei interesaţi sunt invitaţi în unităţile din Bucureşti Globalworth, Cluj, Braşov, Bacău şi Piteşti să descopere efectiv produsele autentic româneşti şi să comande on-line de la unul din cei peste 500 de producători disponibili în platformă.

„Antreprenorii din mediul rural au nevoie de finanțare. Linia noastră de busines dedicată microîntreprinderilor din Patria Credit IFN sau Patria Bank, francizele Patria Credit, Platforma Patria Partener (disponibilă atât pentru persoane fizice, cât şi juridice) sunt pregătite să ofere ajutor pentru ca planurile acestor antreprenori să se dezvolte. Ținând cont de faptul ca multe produse de creditare sunt dezvoltate de Patria în urma sugestiilor primite de la acești antreprenori, e o ocazie bună să le mulțumim pentru că ajută mediul bancar să înțeleagă mai bine nevoile specifice de microfinanţare” spune Codruţ Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comercială.

“Scoatem micii producători tradiționali din mediul online și îi aducem și în sucursalele Patria Bank, inițiativă prin care credem că vom crea o relație mai puternică între gospodari și toți cei care își doresc să consume local, sezonier și sănătos. Sper ca acest parteneriat strategic cu Patria Bank să contribuie și mai mult la dezvoltarea micilor afaceri rurale și sper ca vitrinele acestea superbe să fie îndemnul de care aveam nevoie ca un public cât mai numeros să cumpere românește de pe www.malltaranesc.ro”, spune Mihai Mihu, director asociaţia Creştem România Împreună.

Parteneriatul Patria Bank cu asociaţia Creştem România Împreună se află în al doilea an de dezvoltare. Pe lângă susţinerea platformei www.malltaranesc.ro, o serie de alte proiecte se regăsesc în planul de creştere pentru anul următor:
• agapa cu meşteşug, seria de evenimente locale de susţinere şi promovare a întreprinzătorilor locali
• adoptă un ţăran, proiect ce aduce împreună gospodăriile de la sat şi familiile de la oraş
• Plantează România, proiect de împădurire a comunităţilor locale cu sprijinul voluntarilor
• aplicaţia Vene Vii, ce urmează să fie lansată în curând.

Continuarea parteneriatului a fost anunţată în cadrul unui eveniment desfăşurat în incinta uneia dintre unităţile amenajate cu rafturi www.malltaranesc.ro, aflată la Bucureşti. Rafturile care încurajează consumul de produse locale în comunitățile urbane vor fi găsite în unităţile Patria Bank din orașele București, Cluj, Bacău, Brașov și Pitești timp de un an.

Platforma on-line www.malltaranesc.ro este o inițiativă unică în România, o platormă online destinată producătorilor agricoli din țară. Proiectul a fost lansat în 2017 și unește peste 500 de mici producători cu aproximativ 4.600 de consumatori dornici de produse tradiționale, crescute și realizate local. Producătorii de pe această platformă au o gospodărie de subzistență sau o mică fermă. În platformă puteți găsi ferme care au brânzeturi, ouă de găină și carne, dar și prăvălii care produc dulcețuri, miere și obiecte de artizanat.