Marathon Distribution: Investitie de 10 milioane de euro intr-un nou depozit logistic

Marathon Distribution Group, companie afata in top 10 distribuitori de produse fmcg in retail si horeca, finalizeaza in septembrie a.c. unul din cele mai mari proiecte proprii de investitii. Este vorba despre un depozit logistic construit pe un teren propriu in Afumati (Ilfov), de 9.600 mp construiti si o capacitate de 16.000 paleti. „Valoarea investitiei in acest depozit se ridica la 10 milioane de euro”, precizeaza Marian Anghel, Directorul Comerial al companiei.
Noul depozit, cel mai mare din reteaua proprie, beneficiaza de ehipamente moderne, fiind prevazut cu camere de depozitare cu regim de temperatura diferit (ambiental, refrigerat si congelat). Compania mai opereaza depozite logistice si in alte orase importante ale tarii – Timisoara, Cluj, Craiova, Oradea, Tg. Mures, Deva, Pitesti, Ploiesti, Baia
Mare, Constanta, Bacau, Brasov, Braila, Iasi, Suceava.

Marathon Distribution Group este una dintre cele mai dinamice companii de distributie de pe piata romaneasca. Anul trecut, Marathon Distribution Group a urcat pe locul sase in top 10 distribuitori in retail si horeca, cu o cifra de afaceri de peste 445 de milioane de lei si un profit net de 14,1 milioane de ei. In 2016, compania a reusit o crestere de peste 20% a cifrei de afacereri comparativ cu 2015. „Anul 2016 a fost cel mai frumos si totodata cel mai greu pentru noi. Pentru 2017 ne propunem mentinerea acestui trend de crestere. Vizam si pentru acest an un procent de 20%, insa cred ca va fi un an mai greu deoarece piata s-a mai asezat, iar ritmul de crestere va fi inferior celui de anul trecut”, declara la inceputul anului Marian Anghel.

Marathon Distribution Group atinge deserveste peste 20.000 de clienti din retailul modern si traditional, HoReCa si din industria alimentara.