Lidl va deschide primul său magazin din Domnești, județul Ilfov

Lidl va deschide primului său magazin din localitatea Domnești, județul Ilfov, pe data de 4 iunie. Acesta este situat pe Strada Comerțului, Nr. 19A. Noul magazin are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 m² și dispune de peste 180 de locuri de parcare. Odată cu deschiderea magazinului, se vor crea peste 20 de locuri de muncă.

Orarul de funcționare a magazinului va fi de luni până sâmbătă, între 7:00 și 22:00, iar duminica între 8:00 și 20:00.

Magazinul Lidl din Domnești continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. În plus, Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețea fiind produse în România.

Și în noul magazin din Domnești se vor aplica măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer în rețeaua sa din România. Printre acestea se numără montarea unor panouri transparente de protecție la casele de marcat, limitarea numărului de clienți care pot intra în același timp în magazin, precum și montarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă pentru clienți și dezinfectarea constantă a zonelor intens tranzitate și obiectelor expuse. Exemplu: toaletele, intrările și ieșirile, vitrinele frigorifice, cărucioarele și coșurile de cumpărături, benzile și POS-urile de la casele de marcat etc.

Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, publicate atât online, cât și în incinta magazinelor. Printre acestea se numără plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere și păstrarea distanței recomandate față de alte persoane. Pentru a-i ajuta pe clienții care stau la coadă să păstreze distanța recomandată față de cei din jurul lor, și în noul magazin Lidl din Domnești se găsesc indicatoare pe podea în zona caselor de marcat.

În conformitate cu normele de protecție a mediului, noul magazin Lidl din Domnești dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.
În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 în România, unde retailerul german are deschise peste 270 de magazine și 5 centre logistice.