Lidl majorează cel mai mic salariu la 2.500 de lei net și angajează 1.000 de oameni

Pentru anul financiar care va începe la 1 martie, Lidl are în plan investirea unui miliard de lei în România, sumă din care, pe lângă extinderea rețelei de magazine, o parte se va duce către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și extinderea pachetelor de compensații și beneficii pentru angajați. Astfel, în anul financiar 2020, niciun angajat Lidl România nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 4.000 de lei brut (aproximativ 2.500 de lei net).

Suma include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paști și de Crăciun, precum și alte tipuri de sporuri. Din luna martie, compania dublează sporul pentru lucrul în zilele de sărbătoare legală pentru toți angajații eligibili.

Mai multe zile libere pentru angajații Lidl
Începând cu anul 2020, Lidl va oferi fiecărui membru al echipei o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, dar și o zi de concediu în plus celor cu o vechime mai mare de 5 ani în companie.
Numărul de zile de concediu acordate în compania Lidl crește progresiv, ajungându-se astfel la un numar maxim de 27 de zile de concediu. În plus, Lidl oferă tuturor angajaților din magazine două zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște.

Începând cu anul 2019, Lidl a introdus o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine și depozite, astfel încât aceștia au parte de creșteri salariale garantate în primii patru ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 lei brut.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 în România, unde retailerul german are deschise peste 260 de magazine și 5 centre logistice.