Kaufland susține o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale

Kaufland România anunță susținerea unor evenimente organizate în preajma zilei de 1 Decembrie, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire, prin care dorește să transmită mesajul său pentru românii din toată țara: Împreună scriem următorii 100 de ani. Expoziția ,,Portret de român – o sută de povești de viață la o sută de ani de România”, Concertul Extraordinar Centenar la Alba Iulia, masa populară de 1 Decembrie și noua grădină urbană din proiectul „Grădinescu” de la Alba Iulia sunt câteva dintre evenimentele pe care le pregătește retailerul.

Expoziția foto ,,Portret de român – 100 de povești de viață la 100 de ani de România”

Pe pacursul lunii decembrie, interiorul Aeroportului Internaţional Henri Coandă București (terminalele Sosiri și Plecări) va fi gazda unei expoziții inedite: Portret de român – o sută de povești de viață la o sută de ani de România – un proiect inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B, susținut de Kaufland România.

Concert Extraordinar Centenar la Alba Iulia – vineri, 30 noiembrie

Kaufland susține Concertul Extraordinar Centenar, o inițiativă a Asociației Film și Cultură Urbană. Spectacolul de muzică clasică are loc pe 30 noiembrie, la ora 19:00 și va fi susținut de Orchestra Metropolitană București, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
550 spectatori în sala de concert și până la 25.000 de spectatori prin transmisiunea live pe contul de socializare al evenimentului și site-ul dedicat: www.ziuaromaniei.ro vor putea urmări Concertul Extraordinar Centenar de la Alba Iulia.

Masa populară de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Chiar de Ziua Unirii, cei care vor vizita Cetatea Alba Carolina vor fi întâmpinați cu o Masă populară copioasă. Kaufland România va oferi 30.000 de porții de măncare: fasole cu ciolan, varză cu cârnați și mămăligă cu brânză, iar momentul mesei populare va fi transformat în realitate împreună cu unii dintre cei mai renumiți chefi ai României, membri ai World Association of Chefs Societies – participanți în proiectul Culinary Division Masters of Flames.

O nouă grădină urbană din proiectul „Grădinescu” la Alba Iulia
Prima grădină comunitară din orașul Marii Uniri este cea de a zecea din rețeaua „Grădinescu”, pe care o dezvoltă Kaufland împreună cu partenerii de la Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România.
Noua grădină urbană se află în spatele Palatului Apor, deasupra Caponierei din Cetatea Alba Carolina. Aceasta are o suprafață de aproximativ 2000 mp și cuprinde 4 zone: una de relaxare, cu hamace și măsuțe, unde se află și magazia și biroul, zona 2 cu cinematograf în aer liber și livadă, zona 3 cu pajiște înflorită și habitat pentru insecte și cea de a patra, cu grădină de legume și plante aromatice, cu paturi înălțate, din nuiele.
Parteneriatul are o durată de un an și o valoare totală de 31.000 de euro. Din această sumă, 25.000 de euro reprezintă finanțarea susținută de Kaufland România. Contribuția financiară a Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru Grădina din Cetate este de 6.000 de euro și vine în completarea proiectului METAMORPHOSIS implementat de municipalitate, începând cu anul 2017, finanțat în cadrul programului european HORIZON 2020.