Kaufland se retrage din Australia

Kaufland se retrage de pe piața australiană, urmând să se concentreze pe piețele sale de bază din Europa. În declarația dată publicității pe 22 ianuarie 2020, reprezentanții companiei Kaufland au precizat că viitorul investițiilor deja existente în Australia va fi discutat cu părțile implicate, în zilele următoare. Este de presupus că retailerul german investise deja aproape 500 de milioane de dolari în Australia, inclusiv într-un centru de distribuție de 255 milioane de dolari din Melbourne, care se afla în mijlocul construcțiilor și alte 24 de milioane de dolari într-un magazin din Australia de Sud.


Kaufland Australia urma să deschidă 11 magazine noi în Victoria, inclusiv unul în Kennington, lângă Bendigo. Pe termen lung, avea în plan să înființeze o rețea de cel puțin 30 de magazine în Australia și avea deja 200 de angajați în această țară.

În 2019, Kaufland Australia anunțase intenția de a investi 459 de milioane de dolari australieni în Victoria (cca 300 milioane de euro) în construcția magazinelor și a unui depozit de 110.000 de metri pătrați care urma să aprovizione magazinele din Victoria.

Depozitul urma să fie construit pe un teren achiziționat de gigantul german în Merrifield Business Park în sudul statului Victoria și ar fi fost cel mai mare din Australia.

Compania a dat asigurări că decizia de a se retrage din Australia pentru a se concentra pe piața europeană nu are legătură nici cu eforturile angajaților săi, nici cu conducerea companiei locale și nici cu sprijinul comunității de afaceri sau al autorităților australiene.

Frank Schumann, CEO Kaufland International, a declarat că decizia nu a fost luată cu ușurință.

„Ne-am simțit întotdeauna bineveniți în Australia. Am dori să le mulțumim angajaților noștri și să ne cerem scuze pentru perturbarea pe care această decizie o va provoca”, a spus Schumann.