Kaufland România a raportat o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei în 2017

376

Kaufland România a raportat o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei în 2017. De asemenea, în 2017, compania s-a numărat printre cei mai importanți contribuabili, direcționând o sumă de peste 680 milioane lei la bugetul de stat al României. În cursul anului trecut, Kaufland România a investit peste 700 milioane lei în modernizarea și extinderea rețelei de magazine, care în prezent numără 119 hipermarketuri și a încheiat anul 2017 cu un număr de 117 magazine.

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiții în expansiune și modernizare, la peste 200 de milioane de euro și pregătește deschiderea a 10 noi magazine, inclusiv în orașe de dimensiuni mici. Compania va continua să sprijine comunitatea și să crească parteneriatele cu producătorii locali. În prezent, peste 70% din furnizorii Kaufland România sunt români.

De exemplu, pe parcursul anului trecut, Kaufland România a sprijinit comunitatea locală cu peste 26 de milioane lei, investind în cauze sociale, sănătate, educație, sport, protecția mediului și facilitarea accesului la cultură.

În 2017, compania a lansat prima rețea de grădini urbane comunitare, amplasate pe acoperișurile sau în exteriorul magazinelor sale și în școli (Grădinescu). De asemenea, compania a inaugurat Raftul Românesc, primul program național pentru mai multă carne de porc românească la raft, prin care preia producția de la peste 50% dintre micii fermieri români.

Tot în 2017, compania și-a reinventat identitatea vizuală și a introdus concepte noi de galerii comerciale, precum Open Mall, Food Court sau magazine cu pereți din sticlă.

Peste 15.000 de români lucrau la Kaufland, în medie, de-a lungul anului trecut (+7% față de 2016), compania fiind cel mai mare angajator privat din țară, și de asemenea deținător al certificatului de Top Employer, acordat de un Institut internațional.

Anul trecut, Kaufland România a anunțat creșterea salariului minim al lucrătorilor comerciali la suma de 2800 lei brut cu tichete de masă – ceea ce reprezintă cu peste 60% mai mult decât salariul minim în România – acordând beneficii precum asigurare de sănătate și zile de concediu de odihnă în plus.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România.