Sano Vita, cel mai consumat brand de cereale

Sano Vita este cel mai consumat brand de cereale, conform unui studiu din luna mai 2018 realizat de Kantar TNS și se situează pe locul al II-lea, în ceea ce privește notorietatea.

Sano Vita este o afacere de familie, 100% românească, cu o cifră anuală de afaceri de peste 14,6 milioane euro și peste 250 angajați. Gama de produse include: cereale-müsli, paste și alte derivate ale cerealelor integrale, fructe uscate, semințe, leguminoase, făinuri, uleiuri și băuturi vegetale, precum și produse apicole.

Sano Vita a fost printre primele companii care au adus cerealele pe piață, atunci când românii nu aveau deloc acest obicei alimentar. Astăzi 9 din 10 români din mediul urban consumă cereale la micul dejun. Din punctul de vedere al preferințelor pe primul loc sunt cerealele din porumb (33%), urmate de cele de ovăz (23%) și grâu (20%). Cereale mixte (müsli) sunt consumate doar de 8% dintre ei, în timp ce procentul celor care optează pentru orz sau secară este de doar 5%.

Categoria musli de la Sano Vita e complexă, având 15 produse care includ varii mixuri de cereale integrale (grâu, porumb, secară, ovăz, orz), fructe (stafide, curmale, caise, mere, ananas, papaia, banane), seminţe-nuci, miere, zahăr și nu numai.

„An de an tot mai mulți români au înțeles că un stil de viață sănătos contează pentru o calitate a vieții și o prelungire a acesteia. Ne mândrim azi cu o gamă largă de produse, la ale căror rețete lucrăm continuu, îmbunătățindu-le constant și lansând altele noi.”, declară Cornel Soare, fondatorul şi administratorul Sano Vita.

„Bineînțeles că nu ne vom opri aici – avem o echipă minunată și tineri de format, care să ducă mai departe ce am început noi, cei care acum două decenii nici nu visam să depășim brandurile internaționale. Mulțumim, România!”.

Printre planurile de anul acesta ale companiei se numără extinderea facilităților de producție și lansarea de produse și game noi.

În luna martie, Sano Vita a primit medalia QUDAL pentru cel mai bun nivel de calitate conform voturilor majorității consumatorilor. Medalia QUDAL – Quality meDAL (Medalia pentru calitate) – a fost obținută din partea organizației internaționale ICERTIAS (Internațional Certification Association GmbH).