IKEA a desemnat constructorul celui de-al doilea magazin al sau din Bucuresti

The logo of IKEA is pictured at the Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. / AFP / JONATHAN NACKSTRAND (Photo credit should read JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images)

IKEA a desemnat firma Bog`Art drept castigatoare a licitatiei pentru construirea celui de-al doilea magazin al sau din Capitala. Procesul de selectie pentru principalul constructor al magazinului IKEA din Bucuresti s-a incheiat pe 6 septembrie 2017. Odata cu incheierea licitatiei, IKEA se afla mai aproape de demararea constructiei magazinului de pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57.

IKEA va investi aproximativ 80 de milioane de euro in cel de-al doilea magazin din Bucuresti, care va avea o suprafata de peste 37.000 de metri patrati si va angaja aproximativ 300 de persoane.

Recrutarea angajatilor este planificata sa inceapa cu aproximativ un an inainte de deschiderea magazinului, asa cum se intampla de obicei in cazul proiectelor IKEA similare. Contractorii selectati vor incepe constructia imediat ce vor fi obtinute toate autorizatiile necesare, iar incheierea constructiei este planificata sa aiba loc intr-un an de la inceperea efectiva a acesteia.

„Finalizarea procesului de selectie a constructorului este un moment important pentru noi. Acum suntem cu un pas mai aproape de inceperea constructiei si de deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA din Bucuresti. In acest moment, ne bucuram sa anuntam ca in aceasta saptamâna am obtinut Autorizatia de Construire pentru amenajare si sistematizare teren si imprejmuire provizorie emisa de Primaria Sectorului 3. Am obtinut deja 24 de avize si acorduri si asteptam obtinerea ultimelor doua avize necesare: unul din partea Directiei Administratiei Domeniului Public Sector 3 si altul de la Brigada de Politie Rutiera. Dupa emiterea acestora, documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire a magazinului IKEA va fi depusa.” A declarant Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.