Hipermarketurile Auchan au colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat. Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan. În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (București) și MyAuchan Alexandriei (București).

În continuare, consumatorii casnici sunt așteptați să aducă uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienți din punctele de colectare. În funcție de cantitatea predată, clienții sunt recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy și AQUA Carpatica.

Galați, Satu Mare și București – orașele în care s-au colectat cele mai mari cantități de ulei uzat

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în hipermarketul din Drumul Taberei.

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan


• Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
• Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienți.
• În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apă plată AQUA Carpatica.


Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate, pentru a fi condiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare. Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.