Gebrüder Weiss România – creștere a cifrei de afaceri cu 7 procente în 2019

Gebrüder Weiss România a obținut o creștere de 7% a cifrei de afaceri, atingând valoarea de 66,8 milioane euro în anul 2019 față de 62 milioane euro, în 2018. Creșteri s-au înregistrat și în ceea ce privește numărul de transporturi efectuate (+22%) și numărul de angajați (+6%).


„Afacerea urmează un trend crescător de mulți ani, o confirmare a faptului că profesionalismul cu care ne deservim partenerii și soluțiile propuse aduc afacerii acestora plus-valoare“ a declarat Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România

Pentru a susține ritmul de dezvoltare dorit, Gebrüder Weiss România a investit în personal, dar și în infrastructura de transport.

Astfel, în 2019 compania a implementat un proiect cu cofinanțare europeană, 50% din finanțare fiind obținută prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Prin acest proiect s-a oferit accesul angajaților la programe de formare profesională continuă, aceștia având totodată și oportunitatea de a se pregăti pentru un nivel profesional superior. Grupul țintă este format din 177 de angajați ce provin din toată țara, cu accent pe județele în care compania are filiale și puncte de lucru.

Prin deschiderea liniei directe de transport între filiala sa din București și cea din Istanbul, clienții companiei beneficiază de plecări regulate, bi-săptămânale din Turcia spre România și de un timp de tranzit de maxim 6 zile lucrătoare de la colectarea din Turcia până la destinația finală din România, incluzând formalitățile vamale și livrare la destinatar.

Portofoliul de servicii oferite pe această rută este unul complet – transport internațional și domestic în regim de grupaj/LTL/FTL, depozitare, formalități vamale, și poate fi adaptat cu ușurință la specificul oricărei industrii.

Cel mai recent serviciu adăugat în portofoliul companiei, Home Delivery, a înregistrat rezultate record la nivel de grup, dar și local. Doar în România, compania locală a onorat 58.000 de comenzi, iar pentru Austria și Europa de Est s-au efectuat 1,1 milioane de livrări. Serviciul a fost inaugurat în România la finalul anului 2018 și presupune livrarea la domiciliul clienților a comenzilor online pentru bunuri de tip cargo, cu greutate cuprinsă între 25 și 45 kg.

Cu 25 de ani de experiență pe piaţa locală, o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova, Gebrüder Weiss România oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.