First Property a vândut depozitul logistic Tureni

Fondul britanic de investiții și gestionare a activelor imobiliare First Property Group a finalizat vânzarea depozitului Tureni Logistic Warehouse, cu o suprafață totală de aproximativ 8.300 de metri pătrați, într-o tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Situat în zona Clujului, una dintre cele mai căutate locații pentru platforme de I&L datorită apropierii de granița de vest, depozitul logistic Tureni are în prezent un contract de închiriere pe 10 ani cu Teconnex, o companie care proiectează și produce dispozitive de prindere în V, cleme presate și alte soluții tehnologice de îmbinare pentru sectoarele auto, aerospațial și industrial.

Activul se află la cea de-a doua tranzacție, după ce a fost achiziționat inițial de către vânzător ca proiect de leaseback în 2007.

„Tranzacția este importantă în contextul unei piețe I&L foarte compacte, în care noile dezvoltări sunt păstrate în mare parte în portofoliu și demonstrează că există lichiditate în sectorul imobiliar local, oferind o referință pentru tranzacțiile viitoare și contribuind la creșterea încrederii potențialilor noi investitori în România”, a comentat Anca Merdescu, Director Asociat Investment & Debt Advisory la Colliers România.

First Property Group a vândut anul trecut ultimul spațiu de retail rămas în portofoliu pentru 1,25 milioane de euro, după ce în 2016 a cumpărat împreună cu mai mulți investitori spațiile a nouă supermarketuri Lidl din România, pentru 10,5 milioane de euro. Grupul mai deține pe piața locală clădirea de birouri Maestro Business Center din Cluj și o clădire de birouri de 3.000 de metri pătrați în zona Piața Victoriei.

First Property Group plc are operațiuni în Mare Britanie și Europa Centrală și se concentrează pe proprietăți comerciale cu randament ridicat și care generează fluxuri de numerar sustenabile. Compania are birouri în Londra, Varșovia și București.

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Pentru prima jumătate a acestui an, specialiștii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând aproximativ 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.