Familia Moldoveanu a preluat pachetul majoritar al Nordic Food și Nordic Logistic

Familia Moldoveanu a preluat pachetul majoritar al Nordic Food și Nordic Logistic, companii românești specializate în importul, marketingul și distribuția de produse alimentare premium, după ce, la începutul lunii august, Nordic PetFood Production și Nordic Petfood Distribution au fost achiziționate de compania belgiană United Petfood Group. În prezent, Ciprian Moldoveanu și tatăl său, Valentin Moldoveanu, dețin 94% din acțiuni. Sara Pufan, asociata lor, își păstrează pachetul minoritar, în timp ce Iulia Stana a decis să se retragă din afacere.

Ciprian Moldoveanu își va păstra atribuțiile de management general al businessului, fiind direct responsabil de planul de dezvoltare strategică al grupului.
Fondat în anul 1991 de trei antreprenori români, Nordic Group cuprindea patru companii distincte: Nordic Food, cu 70% din cifra de afaceri a întregului grup, Nordic Logistic, Nordic PetFood Production și Nordic Petfood Distribution.

„Pentru Nordic Food și Nordic Logistic, 2018 este un an al oportunităților și al dezvoltării. Am dat startul prin achiziția Dupont Ingredient, unul dintre principalii noștri competitori pe zona de produse dedicate profesioniștilor din cofetării și HoReCa. A urmat o investiție de 150.000 de euro în noul sistem de Warehouse Management System, programul de dezvoltare a echipei care a presupus o investiție de peste 100.000 de euro și inaugurarea depozitului din comuna Florești. Credem că putem duce grupul la următorul nivel, iar schimbările sunt parte a acestui proces”, a explicat Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food.

Nordic Food colaborează cu producători mari din întreaga lume și are în portofoliu peste 2.500 de produse alimentare premium împărțite în cinci categorii: produse proaspete, uscate, fructe&legume, congelate și ingrediente specializate. În topul brandurilor cu cele mai mare vânzări în România se află: crema Hulala, Costa D’Oro, Cirio, Alpro, Dole.

Produsele internaționale premium ajung în toată țara prin intermediul celor 4.000 de clienți. Nordic Food are o echipă de 265 de angajați și a înregistrat în 2017 afaceri de 53 milioane de euro.

Nordic Logistic are are o echipă de aproximativ 200 de angajați și operează cinci depozite în țară: București, Bacu (lângă Ciorogârla), Constanța, Cluj și Izvin (Timișoara). Cifra de afaceri a companiei a fost de peste 19 milioane de lei în 2017 (aprox. 4 milioane de euro), în creștere cu aproape 20% față de anul precedent.