Fabricile Tetra Pak din Suedia, Danemarca, Finlanda și Africa de Sud utilizează electricitate din surse regenerabile în proporție de 100%

318

Tetra Pak (parte a grupului Tetra Laval) a anunțat că jumătate din energia electrică pe care o utilizează la nivel global provine din surse regenerabile. Fabricile Tetra Pak din Suedia, Danemarca, Finlanda și Africa de Sud utilizează electricitate din surse regenerabile în proporție de 100%, iar 17 dintre cele mai importante situri ale sale funcționează exclusiv pe surse regenerabile de energie. Astfel, compania își respectă angajamentul de a folosi doar energie din surse regenerabile în toate operațiunile globale, până în 2030.

Numai în ultimii doi ani, utilizarea energiei regenerabile de către companie a crescut de 2,5 ori, față de cei 20% în 2016. Acest lucru s-a realizat printr-o combinație de inițiative, inclusiv prin achiziționarea certificatelor internaționale I-REC și implementarea de instalații solare în unitățile proprii.

Mario Abreu, vicepreședinte pentru sustenabilitate al Tetra Pak, a declarat: „Folosirea energiei regenerabile reprezintă o parte importantă pe drumul nostru de a reduce impactul amprentei de carbon în operațiunile noastre și, astfel, să contribuim la combaterea schimbărilor climatice.”

„Prin achiziționarea de certificate de energie regenerabilă, investim în dezvoltarea infrastructurii pentru a crește disponibilitatea surselor de energie regenerabilă. Între timp, explorăm, de asemenea, noi oportunități de extindere a propriilor noastre instalații de energie solară în fabrici. ”

Compania a fost prima companie care a achiziționat Gold-Standard I-REC în Thailanda, unde fabrica locală va genera în curând și o sursă suplimentară de energie electrică de 1 MW din panouri solare. Totodată, este un cumpărător important al certificatelor I-REC din China și a fost prima care a aderat la instrumentul Ekoenergy în Africa de Sud.

Tetra Pak este, de asemenea, membră a RE100, o inițiativă globală, din care fac parte alte companii, toate preocupate de a reuși să folosească în proporție de 100%, doar energie regenerabilă. Alți membri ai RE100 includ Ikea, Facebook și Mars.