Expo Drink & Wine isi asteapta vizitatorii pana pe 29 octombrie

Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti gazduieste intre 25 si 29 octombrie Expo Drink & Wine, unul dintre cele mai importante targuri in domeniul bauturilor alcoolice si non-alcoolice din Romania. Evenimentul va reuni producatori traditionali de vinuri si bauturi alcoolice, distribuitori din domeniu si producatori de echipamente folosite in procesul de vinificatie, producatori si distribuitori de bere, rom, sampanie si nu numai. Programul de vizitare Expo Drink & Wine: 25-28 octombrie (de miercuri pana sambata), intre orele 10.00 si 18.00 si 29 octombrie (duminica), intre orele 10.00 si 16.00.

Expo Drink & Wine se desfasoara concomitent cu alte doua evenimente cu tematici complementare: Indagra – Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, conceput si organizat de Romexpo in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si Indagra Food& Carnexpo – Targ international pentru industria alimentara.

De o atentie deosebita in cadrul Expo Drink & Wine se bucura si producatorii si distribuitorii de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de bauturi energizante, organice, cafea si ceaiuri, dar si cei din domeniul apelor plate si minerale.
Vizitatorii vor avea posibilitatea de a degusta diferitele sortimente de bauturi, dar si de a afla secretele de productie a bauturilor si derivatelor lor de la specialisti ai companiilor din: Romania, Bulgaria, Polonia, Germania.

Expo Drink & Wine reprezinta un punct de atractie pentru vizitatorii care doresc sa intre in contact cu marile companii producatoare si distribuitoare de bauturi alcoolice si nealcoolice, care isi bazeaza businessul pe tehnologii avansate, dar si pentru cei fascinati de micile afaceri de familie cu traditie in domeniu si de realizarea bauturilor din produse ecologice, prin metode transmise din generatie in generatie.

Pasionatii de mijloacele de productie artizanale vor putea intra in contact cu cateva din companiile care folosesc ultimele tehnologii de producere a berii in mod artisanal. Producatorii de bere artizanala ofera consiliere, pe parcursul targului, de la alegerea echipamentului adecvat, pana la mentenanta si suport tehnic dupa punerea in functiune.
De la Expo Drink & Wine nu vor lipsi sortimente de uleiuri, oteturi si siropuri din struguri, diferite tipuri de cafea organica si ceai, multe dintre produse fiind premiate de catre institutiile internationale de profil.

Cei care vor trece pragul targului vor putea participa la diferite manifestari conexe, constand in demonstratii sau degustari. La eveniment se vor organiza si demonstratii de cafea cu alcool, latte art, cafea preparata la ibric, sesiuni de cupping, seminarii pentru doritori si prezentari de metode alternative de brewing. Cafeaua se va oferi la degustare tuturor vizitatorilor.

De asemenea, doritorii vor putea degusta vinuri produse in Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara in cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa.