Dragoș Constantinescu este noul președinte al Asociației Berarii României

Dragoș Constantinescu este noul Președinte al Asociației Berarii României. El a preluat atribuțiile din cadrul Asociației de la Dan Robinson, Managing Director, Heineken România, care a asigurat președinția pe parcursul anului 2020. Dragoș Constantinescu este președinte al URSUS Breweries România și Managing Director Romania and Hungary în cadrul Asahi Europe & International din februarie 2019. Anterior, el a ocupat diverse funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia în cadrul British American Tobacco.

”Ne așteptăm ca piața berii să își continue maturizarea, deși contextul sanitar și economic este dificil, astfel încât berea să reprezinte un actor-cheie atât în generarea de creștere economică, cât și în momentele de relaxare pe care le petrecem alături de cei dragi. Îi mulțumesc domnului Dan Robinson, președintele Asociației Berarii României pe parcursul ultimului an, pentru derularea cu succes a activității asociației într-un an complicat pentru economie și societate”, a declarat Dragoș Constantinescu.

De 17 ani, Asociația Berarii României reprezintă vocea comună a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt să sprijine dezvoltarea unui sector durabil, să promoveze un mediu competițional transparent, să asigure un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și să educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere. Începând din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.