Coca-Cola HBC va lansa Costa Coffee pe mai multe piețe, inclusiv România

Coca-Cola HBC va lansa Costa Coffee în cel puțin 10 dintre cele 28 de piețe unde este prezentă, incluzând România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, Rusia și Elveția, până în 2020. Lansarea se va adresa unei categorii variate de consumatori și de clienți, precum și nevoilor acestora de consum, în toate canalele comerciale.

Compania Coca-Cola a achiziționat Costa Coffee în ianuarie 2019 și a accelerat consolidarea businessului, concentrându-se pe expansiunea în zona de vending și produse ready-to-drink. Costa Coffee este liderul companiilor de cafea în Marea Britanie și are o prezență puternică în Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.

„Suntem extrem de încântați să devenim parteneri cu Coca-Cola HBC și să oferim astfel o cafea excelentă și mai multor consumatori”, a declarat Jennifer Mann, președinte Global Ventures a Companiei Coca-Cola. „Acest nou acord este un alt exemplu care arată cum Costa Coffee sprijină Coca-Cola în demersul său de a deveni o companie de băuturi pentru toți.”

Cafeaua este una dintre cele mai ofertante și profitabile surse de venit și profituri din sectorul băuturilor. Este o categorie de miliarde de euro în cele 28 de țări în care operează Coca-Cola HBC și este prognozat să aibă un ritm anual de creștere de 4%.

Coca-Cola HBC este o companie cu creștere solidă din industria de FMCG și un partener strategic al Companiei Coca-Cola, cu volume anuale vândute de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de peste 600 de milioane de pesoane. Coca‑Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, băuturi destinate activităților sportive, energizante, ceaiuri și cafea.

Pe plan local, Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați site-ul www.coca-colahellenic.ro și să ne urmăriți pe Linkedin și Facebook.

Coca-Cola HBC este listată pe Bursa de Valori de la Londra (LSE: CCH) și acțiunile sale sunt listate pe Bursa de Valori de la Atena (ATHEX: EEE).