Chef Florin Dumitrescu lansează a doua sa carte de bucate

Chef Florin Dumitrescu lansează a doua sa carte de bucate: Românește. Punct și de la capăt la Sibiu, oraș distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomică Europeană 2019, datorită tradițiilor culinare foarte bine păstrate, dar și diversității influențelor culturale locale.

Este prima oară când un chef publică o carte despre bucătăria românească modernă, dar și prima oară când un chef cu 3 stele Michelin semnează prefața pentru o carte a unui autor român. Cartea „Românește. Punct și de la capăt” va fi disponibilă timp de 2 luni exclusiv în magazinele Lidl din țară, începând din 2 septembrie, la prețul de 49,99 lei.

Chef Florin Dumitrescu prezintă în noua sa carte peste 60 de rețete românești culese din toată țara și adaptate la vremurile moderne conform viziunii sale. Românește. Punct și de la capăt ilustrează astfel povestea gastronomică a României, pe care autorul a descoperit-o în călătoriile sale culinare prin diferite regiuni ale țării.

Cartea este împărțită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale și Deserturi – și cuprinde rețete clasice românești, adaptate cu creativitate la vremurile noastre, în viziunea lui Chef Florin Dumitrescu.

Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoșul, specific bucătăriilor din Bucovina, storceagul, descoperit în gospodăriile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit în Țara Moților în căutarea rețetelor autentic românești pe care Lidl să le transforme în preparate Cămara Noastră.

Prefața cărții este semnată de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondială de fine dining și deținător a 3 stele Michelin

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, susținut de Lidl, și promovat de Chef Florin Dumitrescu, în calitate de ambasador al acestuia, este o oportunitate de a face cunoscută regiunea la nivel european prin produsele tradiționale și locale, pe care autorul le-a înscris, de asemenea, în cartea sa.