Brambles face public Raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2018

În anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018, prin operaţiunile de închiriere a paleţilor reutilizabili, producătorii şi importatorii din portofoliul CHEP România (subsidiară a grupului Brambles) au economisit cumulat 3.926 m3 de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 şi 374 tone de deşeuri solide.

Brambles, compania globală de servicii pentru lanțul logistic, care operează în peste 60 de ţări, prin brandurile CHEP și IFCO, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru Anul Financiar 2018. Raportul include informații despre programele de sustenabilitate ale CHEP și IFCO, respectiv progresul în direcția obiectivelor de sustenabilitate Brambles pentru anul 2020. Aceste obiective sunt bazate pe programul de sustenabilitate Better Business, Better Planet, Better Communities, direct corelat cu obiectivele de dezvoltare drabilă ale Națiunilor Unite.
• Better Business (Afaceri mai bune) – eficientizarea lanțurilor logistice ale clienților Brambles și investiţii într-un mediu de lucru sigur și incluziv, în care toţi angajații se pot dezvolta profesional.
Brambles operează un model circular de business, fiind specializat în închirierea de echipamente logistice reutilizabile, care sunt folosite în comun de companii din toată lumea. Cele 610 de milioane de echipamente sunt în continuă mișcare, în 60 de țări. În anul financiar 2018, prin utilizarea echipamentelor CHEP și IFCO, producătorii şi importatorii de bunuri au salvat mai mult de 1,7 milioane de copaci și au economisit 2,6 milioane tone de emisii de CO2 și 1,4 milioane tone de deşeuri solide. De asemenea, grupul se implică în proiecte de transport colaborativ împreună cu peste 240 de clienți prin care elimină ineficiențele, ducând la reducerea emisiilor de combustibil și carbon din lanțurile logistice din întreaga lume.
Pentru a crea un mediu de lucru mai bun, Brambles se angajează să-și atingă obiectivul Zero Harm. Compania a făcut progrese notabile către acest obiectiv atât în reţeaua CHEP cât și în IFCO, prin îmbunătățirea siguranței angajaţilor în anul financiar 2018.
• Better Planet (Planetă mai bună) – reducerea impactului operațiunilor Brambles asupra mediului. În anul financiar încheiat la 30 iunie 2018, 99,4% din cheresteaua folosită de CHEP a provenit din surse certificate, iar pentru 66,1% s-a efectuat o certificare a lanțului de custodie. De asemenea, Brambles a eliminat 100% din deșeurile sale din plastic din cele mai mari locații gestionate și 89% din deșeurile lemnoase din gropile de gunoi. Aceste acţiuni au inclus reciclarea a peste 18.600 de tone de materiale plastice aflate la sfârșitul ciclului de viață. În Europa, plasticul recuperat a fost reciclat în vederea fabricării de lădițe reutilizabile IFCO. De asemenea, operațiunile Brambles au condus la o reducere a emisiilor de carbon pe fiecare unitate de transport, respectiv la o cifră cumulată de minus 15,6% pentru acest an fiscal, peste 20% din energia electrică consumată provenind din surse regenerabile.
• Better Communities (Comunități mai bune) – contribuţia pozitivă la viaţa comunităților.
Brambles continuă să ofere asistență pentru organizațiile care luptă împotriva foametei, luându-și angajamentul să sprijine, totodată, Food Bank Leadership Institute (FBLI). FBLI este un program de dezvoltare profesională care ajută la creșterea numărului de lideri pentru Băncile de Alimente de mâine. Brambles contribuie la dezvoltarea comunităților prin donații de echipamente, sprijin financiar și prin facilitarea oportunităților de voluntariat pentru angajați. Toți angajații permanenți Brambles, IFCO și CHEP pot face anual trei zile de voluntariat plătit de companie. În total, în anul financiar 2018, investițiile în comunitate s-au cifrat la peste 4.743.000 USD, cu o creștere de 4% față de anul fiscal precedent.

Brambles s-a clasat între primele trei companii conform Indexului de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) la categoria de Servicii și Bunuri Comerciale în 2017. Mai multe informații despre Raportul de Sustenabilitate Brambles sunt disponibile pe site-ul companiei.

Articolul precedentMihaela Hristea este noul Director de Marketing al Bergenbier
Articolul următorFarmec modernizează gama Aslavital Mineralactiv
Daniela Oancea
Redactor-șef al Modern Buyer din iulie 2017. Absolventă a Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Daniela are o experiență de peste 20 de ani în presă. A început să lucreze ca reporter și apoi ca redactor de știri externe la cele mai importante cotidiene naționale: Tineretul Liber, România Liberă și Evenimentul Zilei. Și-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax și apoi ca redactor-șef la diferite publicații business to business, precum și ca expert media în trei proiecte europene PHARE/SAPARD. Danielei îi puteți scrie pe adresa daniela.oancea@modernbuyer.ro