Aquila va furniza o soluție logistică complexă pentru partenerul său, Hama România

Aquila va dezvolta o soluție logistică complexă, dedicată companiei Hama România, pentru 1.500 de locații pick by light, o tehnică modernă de pregătire a comenzilor, deja disponibilă în depozitele companiei Aquila. Parte a modelului logistic, Aquila va investi în dezvoltarea unei componente noi de digitalizare și automatizare, care va permite extinderea serviciilor în următorii ani.

„Gradul ridicat de digitalizare al serviciilor de logistică a contat cel mai mult în încheierea parteneriatului cu Hama România. Noul model logistic dezvoltat va contribui pe termen lung la eficientizarea lanțului de aprovizionare pentru parteneri și va crea noi oportunități de dezvoltare a afacerilor pentru Aquila”, a declarat Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane al companiei Aquila.

Colaborarea se va derula într-un depozit de peste 8.000 de paleți din Dragomirești Vale și va include un număr ridicat de *SKU-uri (peste 4.000 de articole). Prin instalarea unui sistem de monitorizare video performant și de detecție a metalelor la accesul în depozit, Aquila oferă, de asemenea, o siguranță ridicată în ceea ce privește securitatea mărfurilor.

Cele două companii vor pune în aplicare în cadrul colaborării soluții pentru a reduce impactul ambalajelor de carton.
„Suntem convinși că această colaborare va fi una de lungă durată, cu beneficii multiple de ambele părți”, a declarat Dana Năstase, Director General al companiei Hama România.

Hama este cel mai mare brand german de accesorii, cu activitate în România din 2008, cu un portofoliul de peste 18.000 de produse și peste 2.500 de angajați la nivel mondial, dintre care 1.500 la sediul său central din Monheim.


*Pick by light este o soluție tehnologică bazată pe utilizarea luminii pentru îndrumarea în desfășurarea activităților operative, cu un număr de erori foarte redus. În fiecare locație se instalează un dispozitiv dotat cu un display, led-uri și butoane care emit un semnal luminos și, în combinație cu informația cantității care trebuie încărcată/descărcată, vizualizată pe ecran, permite operatorilor din depozite identificarea rapidă a spațiului unde marfa trebuie depozitată sau de unde trebuie încărcată.