Aplicatia Pago permite plata facturilor de pe mobil

Pago este o aplicatie pentru mobil, prin care poate fi efectuata plata tuturor facturilor lunare, cu orice tip de card bancar, dintr-un singur cont. Mastercard, companie de tehnologie in industria globala de plati, sustine dezvoltarea aplicatiei Pago, care se lanseaza in Romania. Aplicatia poate fi descarcata din App Store si Google Play.

Utilizatorii trebuie sa introduca, o singura data, la prima conectare, datele de autentificare din contul online al fiecarui furnizor pentru a sincroniza informatiile in aplicatie. Ulterior, facturile se incarca automat in aplicatie, in fiecare luna, iar utilizatorii le pot plati de pe telefon, fara a mai avea nevoie de alte parole si fara sa caute facturile pe e-mail sau in casuta postala.

Printre cei 40 de furnizori catre care se pot efectua, momentan, plati cu ajutorul aplicatiei se numara RCS&RDS, Enel, Vodafone, E.ON, Orange, Engie, Electrica Furnizare, UPC, CEZ, Akta, Rebu si multi altii.  La 15 dintre furnizorii cu acoperire nationala, facturile se importa automat din conturile online, in timp ce pentru restul, facturile se pot plati rapid prin scanarea codului de bare.

Peste 3.000 de utilizatori au testat aplicatia inca din prima faza de dezvoltare si 10.000 de utilizatori au un cont activ in Pago, a precizat Adrian Cighi, Cofondator Pago.

„Poti plati automat la termen: setezi cu cateva gesturi furnizorul, ziua din luna si suma maxima, iar platforma Pago plateste conform instructiunilor. Totul sub controlul deplin al clientului, cu confirmare electronica si istoric complet.”, a declarat Gabriel Ghita, VP, Business Development, Central and Eastern Europe, Mastercard.

In cadrul aplicatiei sunt disponibile si plati precum reincarcarea rapida si la costuri competitive a cartelelor preplatite de telefonie mobila si plata rovinietei. Echipa Pago lucreaza in continuare la adaugarea a cat mai multi furnizori in aplicatie si integrarea unei noi serii de plati, precum cele pentru asigurari, taxa de pod Cernavoda, iar in 2018 chiar si platile de taxe si impozite.