Alfredo Seafood țintește cu BistroMar o cifră de afaceri de 1 milion de euro anual

0
205

Un concept inedit de gourmet bistro, care funcționează atât ca un bistrou, cât și ca un magazin de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs crud și ambalat, BistroMar are lansarea oficială astăzi, 14 iunie 2018. Restaurantul funcționează deja în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și dispune de o suprafață de 50 m2 în interior și de o terasă de 30 m2.

„A fost dorința noastră să interacționăm direct cu clientul final, să îl servim, să îl privim în ochi și să îi vedem reacțiile, cu scopul de a perfecta lucrurile, astfel încât să desăvârșim misiunea noastră. Am vrut să folosim resursa noastră de pește în cel mai bun mod: cu bucătari pasionați de gătitul de pește. Produsele sunt foarte proaspete, vin în câteva fluxuri, săptămânal.” a explicat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General BistroMar și proprietar al Alfredo Seafood.

„Ne adresăm, în primul rând, clienților din proximitate, sofisticați, cunoscători, cu bugete mai ridicate. A doua categorie sunt managerii care lucrează în clădirile de birouri de afaceri din zonă și apoi expații, care sunt în căutare de specialități de pește sălbatic. Desigur, orice alt tip de client este binevenit.”, a precizat Dărmănescu.

BistroMar a fost deschis în urma unei investiții de aproximativ 200.000 de euro. Ținta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmând ca la finalul lui 2019 să înregistreze o cifră de afaceri de 100.000 de euro lunar. Ulterior se dorește stabilizarea cifrei de afaceri la circa 1 milion de euro anual.

Specialitățile marine și oceanice, precum și cele foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege. Pregătirea specialităților se face în fața lor, iar aceștia pot discuta cu bucătarii și pot cere sfaturi culinare sau pot solicita personalizări ale rețetelor.

Un beneficiu pe care îl oferă bistroul este varietatea. O parte dintre soiurile de pește și de fructe de mare sunt ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore.

Peștele și fructele de mare proaspete, expuse în vitrina cu gheață, provin din Grecia și Italia (Mediterana), dar și din Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia. Produsele ambalate și congelate provin de la distanțe mai mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina.

Prețurile se încadrează în segmentul medium-high. O masă de prânz pentru o persoană se situează în jurul a 90 de lei în regim à la carte și 60 de lei în cazul meniului zilei.

Printre preparatele-vedetă se numără: codul negru de Alaska, creveții Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mango, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar. Meniul conține preparate pentru toate gusturile, având și rețete simple, dar care se remarcă printr-o savoare deosebită, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.

Rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby din Belgia, verdețuri de la furnizori locali, atent verificați etc.

Printre specialitățile-vedetă se află tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește undițar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.

„Am gândit BistroMar ca pe o îmbinare între un Gourmet Bistro unde sunt servite specialități savuroase gătite după rețete semnate de Chef Cătălin Jernoiu și o pescărie, unde vindem atât produse crude, vrac, cât și ambalate. De asemenea, clienții pot alege și varianta take away, luând acasă preparatele pregătite chiar în fața lor. Pe viitor luăm în considerare extinderea BistroMar în sistem de franciză, iar deocamdată ne concentrăm de bunul mers al primei unități deschise”, a completat Mihai Cristian Dărmănescu.

BistroMar este o afacere de familie, care îmbină cunoștințele și experiența de business ale fratilor Dărmănescu: Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood− una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare −, și Diana Dărmănescu, antreprenoare în industriile farma și producția de ambalaje.