Alexandru Pasat, Country Sales Director al Efes Moldova, este speaker în conferința “Retail modern în Republica Moldova”

Alexandru Pasat, Country Sales Director al Efes Moldova, este speaker invitat de Modern Buyer în conferinţa “Retailul modern în Republica Moldova – Expansiune, Diferențiere și climat de consum”, organizată la Chişinău, în data de 14 martie 2023.

Alexandru este de cinci ani în funcția de Country Sales Director al Efes Moldova. Cu o experiență de 18 ani în FMCG, el conduce acum una dintre cele mai mari și de succes echipe de vânzări din țară, care numără 120 persoane. Anterior, el a activat ca Director de Logistică, Achiziții, Planificare și Director de Supply Chain al Efes Moldova.

Cu o istorie de 150 de ani în producerea berii și parte a grupului Anadolu Efes de două decenii, compania Efes Moldova este cel mai mare producător de bere din țară.

Compania deține un vast portofoliu de băuturi slab alcoolice, din cea mai importantă este berea-flagman ”Chișinău” – cea mai cu tradiție și populară bere din țară. În portofoliul de beri de renume mondial, produse sub licență, se regăsesc ”Efes”, ”Kozel”și ”Timișoreana”.

Efes Moldova este compania care a lansat în premieră pe piața Republicii Moldova băuturi, precum: ”Radler” și ”Cidru”. Totodată, compania efectuează distribuția renumitelor branduri ”Corona”, ”Hoegaarden”, ”Leffe”, ”Franziskaner”, ”Grolsch” și altele.
Din 2022, Efes Moldova este și distribuitor al vinurilor și divinurilor ”Cuza Vodă” și băuturii ”Licoare Domnească” produse de Distileria Bulboaca.

Structura evenimentului

Vom deschide şi această ediţie a evenimentului cu lansarea şi prezentarea produsului: Harta Retailului Modern în Republica Moldova. Aceasta va fi disponibilă în format print și va fi oferită participanților la eveniment.

Tot în prima parte a evenimentului, am invitat alături de noi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, dar şi specialişti din industria de cercetare de piaţă pentru a creiona, împreună, o imagine a potenţialului de dezvoltare a retailului modern în această ţară, o dinamică a consumului şi a obiceiurilor de cumpărare, dar şi pentru a puncta câteva cifre relevante şi provocări ale sectorului.

 • Vom continua dezbaterile cu două paneluri de dialog: unul dedicat managerilor/proprietarilor din retail şi un altul dedicat managerilor din rândul producătorilor/furnizorilor FMCG. Cele două paneluri vor fi moderate de organizatori şi vor oferi invitaţilor posibilitatea de a dialoga live pe marginea unor subiecte, precum:
  • Expansiunea lanţurilor de magazine din ultimii ani, la nivel naţional, concepte de magazine dezvoltate de fiecare reţea comercială;
  • Care au fost provocările anului 2022 şi soluţiile adoptate pentru depăşirea lor;
  • Cum a arătat evoluţia pieţei de retail în general în 2022, din perspectiva comercianţilor şi a furnizorilor?;
  • Tendinţe cu privire la comportamentul de cumparare şi de consum, din perspectiva invitaţilor;
  • Proiecte de diferenţiere implementate în industria de retail din Republica Moldova;
  • Fidelizarea clienţilor, strategii promoţionale, dar şi tactici de diferenţiere;
  • Categoriile care pot genera diferenţiere şi trafic în magazine;
  • Surse şi idei noi de creştere şi diferențiere pe care le pot aduce furnizorii în relaţia de parteneriat cu clienții din comerțul modern.
  • Oportunităti în zona de e-commerce;
  • Dinamica pieţei de retail în 2023? La ce să ne aşteptăm;
  • Factorii care vor influenţa piaţa şi consumul în 2023, dar şi alegerile cumpărătorilor din Moldova.

Retailul Modern în Republica Moldova: Expansiune, diferențiere şi climat de consum este un eveniment unic, menit să ofere o imagine a ceea ce înseamnă astăzi comerţ modern în Moldova şi să anticipeze noile tendințe și oportunități de creștere pentru retaileri şi furnizori. Împreună cu invitaţi de marcă din cele două industrii, vă așteptăm alături de noi la o dezbatere despre instrumente și soluții câștigătoare!

Rezervă un loc la eveniment!

Pentru a participa la lucrările conferinței, în audiență, vă rugăm să solicitați Formularul de Înregistrare online echipei Modern Buyer, respectiv la e-mail: aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro, maria.hurduc@modernbuyer.ro sau telefonic la +40 31 425.38.82.

Ediții anterioare

Vă invităm să vizualizați un album foto și câteva concluzii ale uneia dintre edițiile anterioare!