A.F. Blakemore isi vinde divizia en-gros cu 100 de milioane de lire sterline

487

Cel mai mare furnizor al companiei Spar din Marea Britanie, A.F. Blakemore, a solicitat fimei de consultanta KPMG să ii acorde asistenta in vanzarea diviziei sale de comert en-gros, estimata la 100 de milioane de lire sterline. Vanzarea ar putea sa declanseze o adevarata frenezie a achizitiilor intre comerciantii de mari dimensiuni din Marea Britanie care isi doresc sa intre in comertul en-gros.

Tesco isi propune sa cumpere Booker, iar Sainsbury este interesat de Nisa, speculeaza presa britanica.

Se presupune ca Bestway, in prezent cel de-al cincilea cel mai mare angrosist din Marea Britanie, cu vanzari de 2,5 miliarde de lire sterline, este interesat sa cumpere divizia en-gros A.F. Blakemore.

Directorul executiv Martin Race declara anterior ca preluarea Booker de catre Tesco, tranzactie in valoare de 3,7 miliarde de lire sterline, ar fi „dureroasa” pentru restul sectorului si ar da tonul la si mai multe achizitii.

A.F. Blakemore a generat vanzari de 1,3 miliarde de lire sterline in 2016, insa profitul inainte de impozitare a fost de numai 7,6 milioane lire sterline, dovedindu-se inca o data ca marginile sunt reduse in comertul cu ridicata. Blakemore opereaza 13 unitati de tip cash and carry si aprovizioneaza mai mult de 1.000 de magazine Spar in Anglia si Tara Galilor, fiind proprietarul a 300 dintre ele.

Vanzarea i-ar permite companiei A.F. Blakemore sa se concentreze asupra altor domenii ale afacerii sale, inclusiv comertul cu amanuntul.