100.000 de brazi plantați cu sprijinul consumatorilor Bergenbier

Bergenbier a încheiat etapa de plantare a celor 50.000 de brazi din cadrul ediției a doua a campaniei ”Te răcorești și reîmpădurești!”, alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”. În total, 100.000 de brazi au fost plantați în doi ani, în cadrul uneia dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. În luna aprilie 2019 au fost reîmpădurite încă 10 ha de teren montan din județele Alba, Hunedoara și Prahova.

La evenimentul de plantare care a avut loc la finalul săptămânii trecute în zona Bucium, jud. Alba, alături de peste 150 de voluntari, au participat și Gabi Balint, Bogdan Stelea și Alex Dima. Fiecare copac plantat a purtat un nume dat de consumatori prin intermediul platformei online www.racorimromania.ro.

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în următorii trei ani în toate etapele ce au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite, pentru a se asigura sustenabilitatea pădurilor proaspăt formate. În cazul în care există brazi care nu se prind, ei sunt înlocuiți, pentru a menține constant numărul plantat inițial.

Campania ”Te răcorești și reîmpădurești!” este una dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. Pornit din dorința de a dărui înapoi naturii din răcoarea care ne-a inspirat, proiectul este un angajament pe termen lung pentru menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite.

“Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011.

Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copacii pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității