Trei zile, o mie de vinuri și un festin „made in Italy” la ediția 2023 a Ro-Wine

Ediția Ro-Wine din 2023 se va desfășura timp de trei zile, în perioada 12-14 mai. Doritorii de noutăți vor avea, din nou, ocazia să descopere nu doar crame nou înființate, ci și producători internaționali prezenți, în premieră, în România. Cei care doresc să își aprofundeze cunoștințele pot participa la cele nouă masterclass-uri organizate de producători de top.

Participanții vor asista la lansări – de exemplu Domeniile Prince Matei se transformă în Crama DeMatei și introduc noi game: Patimă și Migală, iar Crama SERVE propune Feteștile negre. Tot la RO-Wine se vor lansa vinurile Cramei Strehan, cel mai nou producător de vin din Dealu Mare.

“Participarea noastră la RO Wine reprezintă debutul Cramei Strehan pe piața vinurilor din România. Le mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a ne afla pe lista expozanților, ocazie cu care lansăm oficial prima noastră gama de vinuri”, anunță Vasile Ene, proprietarul cramei.

Cei care apreciază gusturile italiene și aromele rafinate se vor putea bucura de o selecție exclusivă de specialități ale producătorilor în salonul Gustul Italiei, organizat de ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, majoritatea acestora fiind prezentate în premieră în România.

“La RO-Wine este locul în care simt, descopăr și mă bucur de progresul continuu al publicului iubitor de vin din România. Drept dovadă stă faptul că noi, ca firmă expozantă, am crescut în fiecare an ca prezență, spre bucuria partenerilor pe care îi reprezentăm. Publicul RO-Wine este un public educat, care înțelege consumul de vin. De asemenea, este remarcabilă participarea reprezentanților industria HoReCa. Și surprinzător, văd mereu mulți tineri, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Este un festival aliniat noilor tendințe de organizare și logistică, net superior altor evenimente similare”, spune Carmen Savu, coproprietar al ParmaFood.

Carrefour este prezent și în acest an prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), o inițiativă care a pornit din încrederea în puterea de brand național a vinului românesc, întâi ca un sprijin pentru producătorii locali și pentru iubitorii de vin, apoi ca una dintre cele mai relevante selecții de vinuri exclusive din România. Peste zece soiuri autohtone vor putea fi descoperite la standul DVR, pe parcursul celor trei zile de festival.

Va așteptăm și – nu uitați! – dacă lucrați în industria HoReCa, accesul este gratuit, în baza înregistrării pe site-ul festivalului – https://romaniawinefestival.com.