Soluţii Döhler pentru reducerea zahărului în băuturile nealcoolice

Mai puțin zahăr, gust plin! Consumatorii caută produse cu conținut scăzut de zahăr și fără zahăr care să le susțină stilul de viață sănătos și să fie în același timp savuroase. La urma urmei, cea mai importantă caracteristică a alimentelor și băuturilor este gustul bun, ca ele să poată fi experimentate cu toate simțurile. Prin urmare, producătorii lucrează la rețete noi, optimizate, care conțin mai puțin zahăr și oferă un profil de gust echilibrat.

Interesul pentru aceste optimizări de rețete este foarte ridicat, având perspectiva accizării băuturilor nealcoolice care conțin zahăr adăugat, pentru care nivelul total de zahăr este mai mare sau egal cu 5 g/100 ml. Chiar și o reducere cu 30% a conținutului de zahăr într-un produs presupune o compensare a gustului acestuia. Dar pur și simplu înlocuirea zahărului cu îndulcitori nu este suficientă: întregul profil gustativ trebuie să fie armonizat și echilibrat în ceea ce privește dulceața, percepția olfactivă, corpul băuturii și experiența de prospețime.

Cu portofoliul său extins de produse pentru modularea gustului, Döhler oferă soluții moderne de îndulcire, aromă și etichetă curată, plus soluții all-in-one pentru produse sănătoase cu un profil senzorial remarcabil.

Expertiza sa cuprinzătoare în domeniul aplicațiilor și echipa mare de cercetători și dezvoltatori experimentati permit companiei să colaboreze cu producătorii pentru a optimiza și dezvolta produse fără zahăr și cu conținut scăzut de zahăr, care impresionează printr-un profil de gust echilibrat și armonios și oferă consumatorilor o experiență unică multi-senzorială a produsului.

Döhler este ajutat în acest sens de sistemul său modular de diferite soluții de arome naturale în ceea ce privește dulceața, mascarea, senzația si îmbunătățirea gustului dar și profilul multi-senzorial pentru alimente și băuturi care promit calitate, răsfăț deplin și răspund cuprinzător așteptărilor consumatorilor.

MultiSweet®

Acesta este sistemul de îndulcire ideal pentru produse cu conținut scăzut de calorii și fără calorii. Prin combinarea diverșilor îndulcitori de mare intensitate (HIS) și arome de mascare, Döhler oferă un portofoliu larg de soluții pentru numeroase aplicații.

MultiSense® Flavours permit reducerea zahărului cu până la 30% fără impact asupra gustului și asupra listei de ingrediente: o gamă de 3 soluții, MultiSense®Sweet, MultiSense®Masking și MultiSense® Mouthfeel, în care aromele sporesc impresia de dulceață, maschează notele amare și nedorite și îmbogățesc senzația multi-senzorială, care optimizează și echilibrează gustul produselor cu conținut redus de zahăr, ori pe bază de plante sau îmbogățite cu proteine. Soluțiile sunt disponibile în formă lichidă sau pudră şi sunt certificate kosher și halal.

Aromele MultiSense®Sweet ajută pe de o parte la reducerea semnificativă a conținutului de zahăr al unui produs fără a afecta gustul plin oferit de zahăr și pe de alta parte la îmbunătățirea proprietăților senzoriale ale produselor sănătoase. În funcție de aroma băuturii, produsul nostru permite reducerea conținutului de zahăr fără a fi nevoie să folosiți îndulcitori suplimentari.
Aromele MultiSense®Masking maschează gustul îndulcitorilor sau proteinelor, în timp ce aromele MultiSense®Mouthfeel permit, de exemplu, o îmbunătățire a experienţei olfactive a băuturilor fără calorii.
Aromele MultiSense® pot fi, de asemenea folosite pentru a compensa și stimula senzaţiile de gust, cum ar fi cele de “cooling” sau “burning”.

Utilizând „backward integration“ a fructelor, legumelor, nucilor și proteinelor, Döhler folosește tot ce are natura mai bun de oferit în conceperea portofoliului său de modulare a gustului, garantând în același timp cea mai fiabilă aprovizionare posibilă pentru producători.

În conformitate cu mottoul companiei „We Bring Ideas To Life”, Döhler își susține clienții, de la ideea inițială până la produsul finit, cu o soluție integrată. Cu un portofoliu cuprinzător de produse și cu o experiență consistentă în dezvoltarea de produse, Döhler oferă toate serviciile dintr-o sursă unică: de la cercetarea de piață și a consumatorilor, dezvoltarea de concepte și rețete, la consiliere cu privire la reglementări, și la sprijinirea promovării și comercializării produselor. Döhler își extinde continuu portofoliul de produse și, prin urmare, poate oferi o gamă completă de produse și servicii în segmentul alimentar, alături de toate aplicațiile sale pentru băuturi.

Pentru mai multe informații:

Döhler  Romania SRL
Str. Industriilor nr 23
Com. Chiajna, Jud Ilfov
Cod Poștal 077040
021 317 3304
mailbox.ro@doehler.com
www.Döhler.com

Articol furnizat de compania Döhler  Romania SRL.