sezamo a achiziționat flota de mașini electrice pentru București și Ilfov

Supermarketul online sezamo, parte a grupului european Rohlik, care își începe activitatea în primăvara aceasta, a achiziționat mașinile de livrare, în totalitate electrice.

sezamo a achiziționat vehicule electrice „MAXUS EV” pentru flota sa, care pot călători aproximativ 250 kilometri cu o singură încărcare și sunt alimentate de un motor electric de 90 kW, folosind baterii cu o capacitate de până la 52,5 kWh.

La momentul lansării, sezamo va dispune de 40 de mașini cu care curierii vor putea livra peste 8.000 de produse de tip supermarket, la care se adaugă cele provenite de la artizani și fermieri locali, în toate sectoarele din București și în județul Ilfov, în 2 ore de plasarea comenzii.

La început, va exista un număr de aproximativ 30 de curieri proprii, fiecare având alocată câte o zonă din București sau Ilfov pentru a eficientiza întreg procesul și timpii de livrare.

În funcție de tipul comenzilor, fiecare mașină va putea livra, în medie, în jur de 11 comenzi, pe cele mai eficiente rute. De asemenea, vor exista stații de încărcare dedicate mașinilor 100% electrice chiar la depozitul sezamo din CT Park, situat în nordul Bucureștiului.

„Sistemul nostru logistic de ultimă generație, susținut de AI, împreună cu programul nostru de salvare a alimentelor care vizează vânzarea produselor înainte de expirare, ajută, de asemenea, la reducerea dramatică a risipei de alimente. Abia așteptăm să ne lansăm operațiunile și să ne facem partea în îngrijirea mediului”, a spus Tomáš Chadzivasilis, CEO sezamo România.

Pe lângă flota de mașini, curierii vor livra cumpărăturile clienților în pungi reutilizabile, iar surplusul de alimente va fi donat către Banca de Alimente, demonstrând, astfel, eforturile susținute în această direcție.

sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia și Spania în 2022, sub brandul sezamo pentru toate cele trei ţări.

Compania este dinamică și în creștere rapidă, obținând statutul de unicorn în 2021. Cifra de afaceri a grupului a depășit 300 de milioane EUR în 2020.