Roberto Follacchio este noul vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries

Începând cu data de 1 mai, Roberto Follacchio a preluat rolul de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries. Anterior, Roberto a deținut funcția de Sr. HR Business Partner Commercial al Birra Peroni Italia, parte din Asahi Europe & International. Roberto a avut un rol esențial în procesul de transformare digitală a departamentului de HR al Birra Peroni.

„Sunt pregătit să îmi pun la dispoziție know-how-ul și să lucrez alături de noua mea echipă pentru a duce mai departe proiectele de succes deja existente, dar și pentru a dezvolta noi inițiative menite să îi ajute pe fiecare dintre colegii noștri să își pună în valoare potențialul. Ne dorim ca aceștia să aibă o experiență foarte bună de lucru, în fiecare zi și să creeze conexiuni valoroase cu membrii comunității locale, cu clienții și consumatorii noștri, cu fiecare ocazie”, a declarat Roberto Follacchio.

Înainte de a se alătura Asahi Europe & International, Roberto a petrecut zece ani în echipa British American Tobacco, având diferite roluri, mai întâi în Italia, apoi în Chile (HRBP Comercial), iar apoi a devenit Talent & OE Manager pentru Zona Conului Sudic (Chile, Argentina, Peru, Paraguay, Uruguay, Bolivia).

În 2018 a revenit în Italia, unde a avut rolul de HRBP pentru zona Europei de Sud, coordonând hub-ul pentru zona comercială de pe piețele mediteraneene (Italia, Spania, Grecia și altele).

Anterior, rolul de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries a fost deținut, timp de 5 ani, de Zuzana Balejová, care a devenit noul Director de Resurse Umane pentru clusterul ceh, slovac, german și austriac al Asahi Europe & International.