Philip Morris anunță investiții de peste 100 de milioane de dolari în fabrica din Otopeni

În perioada 2022-2023, Philip Morris International (PMI) va investi peste 100 de milioane de dolari în capacitățile de producție ale fabricii sale din Otopeni, obiectivul final fiind ca fabrica să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Din 2017, când a început procesul de transformare a fabricii din Otopeni într-o unitate de producție a consumabilelor pentru IQOS, până în prezent, 500 de milioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care vizează sustenabilitatea.

Din această sumă, aproape 100 de milioane de dolari au fost investiți doar în 2021.

Ca urmare a investițiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. Peste 300 de noi locuri de muncă au fost create începând din 2017, iar astăzi fabrica numără aproape 950 de angajați.

„Suntem angajați total în misiunea de a înlocui țigările cu alternative mai bune la continuare fumatului, iar investițiile din anii următori demonstrează clar acest lucru. Cele 500 de milioane USD investite până acum și accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de țigarete ale României. Ne bucurăm că prin investițiile de până acum am reușit să punem România pe harta inovației și să le oferim sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună la continuarea fumatului. ”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

92% din producția fabricii din Otopeni este exportată în 54 de piețe, de pe cinci continente, iar 8% acoperă consumul intern

În România, Philip Morris România deține o cotă de piață de aproximativ 80% din categoria produselor din tutun încălzit, la nivelul celui de-al treilea trimestru al anului 2021.

În România, în aceeași perioadă, consumabilele pentru IQOS au reprezentat 3,4% din piața totală a țigaretelor și a produselor din tutun.

În 2020, exporturile de bunuri aparținând grupei de produse „Alte tutunuri și înlocuitori de tutun”* au fost de 669 de milioane de euro. Acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit și au crescut de aproape 20 de ori de la începutul investiției în transformarea fabricii din Otopeni.

Această categorie de produse (din tutun încălzit) se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depășind în anul 2020 valoarea exporturilor de semințe de floarea-soarelui, în condițiile în care România este cel mai mare producător de semințe de floarea-soarelui din UE.

Articolul precedentFarmec a deschis un nou magazin de cosmetice în Baia Mare, în sistem-franciză
Articolul următorFarmvio, platforma de e-commerce dedicată fermierilor, are în plan extinderea în Europa Centrală și de Est, în 2022
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.