Peste 40 de producători români livrează zilnic legume proaspete în Mega Image

Mega Image continuă investiția în program programul „Gusturi românești de la gospodari”și le oferă producătorilor siguranța financiară de care au nevoie acum, mai mult decât oricând. În acest moment, peste 40 de producători români livrează deja zilnic în magazinele Mega Image și Shop&Go legume de sezon, proaspete, imediat după ce au fost culese: ceapă verde, castraveți cornișon, salată verde, spanac, urzici, lobodă, leuștean, ridichi, mărar, pătrunjel, leuștean, usturoi verde.

În perioada următoare, alte legume vor ajunge în etapa de cules și vor fi livrate direct de la producători în magazine: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia și vinete.

“Aducem în toate magazinele noastre legume proaspete direct de la gospodari și investim astfel încât să le facem accesibile pentru toți clienții. Vom continua investiția în acest program pentru a face cu adevărat o diferență în calitatea produselor pe care le oferim clienților, din producția locală,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

„Acest parteneriat ne ajută prin planificarea culturilor în funcție de cerințele pieței, prin cantități contractate din luna ianuarie a anului în curs, prin prețuri asumate de cele două părți, prin inputuri acordate cu plata la recoltare, prin gratuitatea certificării EUROGAP, prin calitatea produselor și siguranța consumatorului.”, afirmă un grup de producători care fac parte din program, inițiatorii Grupului Uniunea Salvați Țăranul Român, format din Breazu Claudiu, Roșculeț Roxana, Ion Păunel, Tănase Aurel, Bujor Mircea.

De la lansarea programului, în urmă cu șapte ani, și până în prezent, programul „Gusturi românești de la gospodari” include 195 de producători care cultivă legume pe o suprafață totală de peste 120 de hectare, alături de un inginer agronom dedicat, care verifică fiecare etapă a culturii și se implică direct în testarea legumelor înainte de livrarea în magazine. Implicarea echipelor Mega Image alături de producători se face pas cu pas, de la sămânță până la recoltă.

Pentru a încuraja consumul de produse de la producătorii locali, din România, Mega Image aplică reduceri de preț la legumele din programul Gusturi Românești. Reducerile fac parte din planul de acțiuni anunțat recent pentru a reduce prețurile la raft în această perioadă și pentru a opri creșetrile până cel puțin la finalul lunii aprilie.

Fondat în 1995, Mega Image cuprinde în prezent 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.